Gadir Hum Etkinliklerle Kutlandı

0
121

gadir hum antakya1Hazreti Muhammed (sav)’in hicretinin 10. yılında, veda haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen “Gadir Hum Bayramı” nedeniyle, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından Antakya Spor Salonu’nda 16’ncısı gerçekleştirilen ‘Hz. Ali Gadir Hum ve Kardeşlik Bayramı’ etkinliği düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da katıldığı etkinliğe ayrıca, Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, Hıristiyan ve Musevi Cemaati temsilcileri, bazı siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkilikte ilk olarak söz alan Hatay Valisi Ercan Topaca, öncelikle Gadir Hum Bayramını kutlayarak, bayramın ülkemize barış ve huzur getirmesini temenni ederek; “Hatay gibi çok derinliği olan birçok ırkı, birçok inancı bünyesinde barındıran dinlerin ilk oluştuğu, buluştuğu, kaynaştığı böylesine güzel bir kente hizmet etmekten de büyük bir onur ve şeref duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Hiçbir karşılık beklemeden, devletin omuzlarına yüklediği bu görevi adil bir şekilde yapacağını ifade eden Vali Topaca; “İnsanlarımızı hiçbir şekilde ayrıma tabi tutmadan, eşit bir şekilde, sizlere hizmeti kendime borç bileceğimden hiç şüpheniz olmasın. Sıkıntısıyla, isteğiyle karşıma gelen Hataylı hemşerilerime aynı şekilde muamele edeceğimden, aralarında hiçbir ayrım yapmayacağımdan hepiniz emin olun. Bizim kültürümüz, bizim dinimiz, bizim inancımız, aldığımız terbiye, meslek ahlakım bunu gerektiriyor. Herkes vicdanı, dini inancı ve kanaat hürriyetini en güzel şekilde kullanacaktır. Bu konuda kimsenin müdahalesine izin vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

gadir hum antakya2

Başkan Savaş; “Hatay’ımızın Tüm Renkleriyle Gurur Duyuyorum”

Vali Topaca’nın ardından konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da birlik ve beraberlin önemine vurgu yaparak; “Ben çok şanslı biriyim sayın valimde öyle Hat ay’ın tüm yöneticileri de öyle çünkü sizin gibi çok değerli bir buçuk milyon insanla birlikte geleceğe emin adımlarla gidiyoruz. Ne mutlu ki bana böyle bir şehrin belediye başkanıyım. Hepimiz yüce rabbimizin kullarıyız. Hz. Ali’yi hepimiz seviyoruz. Şunu biliyoruz ki sevgili peygamberimizi seven ehlibeytini de sever. Biz sevgili peygamberimizi seviyoruz Ehlibeytini’de seviyoruz. Bu coğrafyada bin yıldır kardeşlik hüküm sürüyorsa sevgi bağları sürüyorsa birlik ve beraberlik hüküm sürüyorsa bunda ehlibeyt sevgisi olanların katkısı var. Hatay’ımla gurur duyuyorum. Buradaki tüm renklerimizle gurur duyuyorum. Birbirimizin kokusunu hissedeceğiz ve fitneyi engelleyeceğiz. Hepimizin yapması gereken budur. Bu şehir bugüne kadar bunu hep yaptı. Etrafında ki bütün yangına rağmen birlik ve beraber olmayı başardı. Biz burada kurban bayramımızı, ramazan bayramımızı Alevi kardeşlerimizin Ğadir-Hum bayramını Musevi kardeşlerimizin Hamursuz bayramını Hıristiyan kardeşlerimizin paskalya bayramını kutluyoruz. Hep birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz. İnanın hiç bir şehirde böyle bir ortam yoktur. Bu şehrin özelliği bu, bu güzelliği devam ettirmek herkesin boynunun borcu herkesin kulluk görevidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here