Toplum Sağlığı Merkezi Yaşlılara Ücretsiz Kontrol Yaptı

0
113

toplum sağlığı merkezi3İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi, “Yaşlılar Haftası” münasebetiyle Türkmenistan Parkında stant açarak, yaşlılara ücretsiz şeker ve tansiyon kontrolü yaptılar. Yaşlılarla bizzat yakından ilgilenen Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Volkan Yeter, bu çalışma ile yaşlıların sağlık durumlarına göre düzenli ve sağlıklı beslenmeleri hakkında bilgilendirdiklerini belirtti.

İskenderun’da yaşlılarımızın daha çok yoğun ilgi gösterdikleri Türkmenistan Parkında sağlık taraması gerçekleştiren İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi sağlık ekiplerinin standına yaşlılardan yoğun ilgi vardı. Yapılan sağlık taraması hakkında bilgi veren Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Volkan Yeter, yaşlılar haftasını bu yılda Türkmenistan Parkında kutladıklarını söyledi.

toplum sağlığı merkezi4

Buradaki amaçları hakkında da bilgi veren Dr. Yeter; “Koruyucu Aile Hekimliği yönünden yaşlılarımızın tansiyonunu ve şekerini ölçüp sağlık durumları hakkında onları bilgilendiriyoruz. Sağlık durumlarına göre de yaşamlarında farkındalık yaratmak, düzenli ve sağlıklı beslenmeleri hakkında onları bilgilendirmekteyiz.

Gelişmiş ülkelerin en büyük yatırımı sağlığadır. Yani hasta olmamak içindir. Bizlerde Aile Hekimi olarak, insanların anne karnından ölene kadar sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi ilkesi ile hareket ediyoruz. Bunun için de genel sağlık hizmetleri ile insanlara sağlık alanında hizmetler veriyoruz. Çevre ve su sağlığı da bunun içerisindedir. İnsanların hasta olmadan sağlıklı yaşamalarını sürdürmeleri için doktorlarımız ve ebelerimiz büyük bir özveri ile çalışıyorlar” dedi. Dr. Yeter, sağlık kontrollerini, belli zaman aralıklarla da ileriki zamanlarda gerçekleştirme düşüncelerinin olduğunu da söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here