Avustralya Büyükelçisi James Larsen Hatay’a Geldi

0
252

avustralya büyükelçisi1Bir dizi ziyaretler yapmak üzere Hatay’a gelen Avustralya Büyükelçisi James Larsen ile ‘Asi’nin kadınları meslek ediniyor’ proje okulunu da ziyaret etti. Larsen Avustralya’da kadınların yalnızca çocuk doğurana kadar çalıştıklarını ifade etti.

Avustralya ve Türkiye arasında şu an hibe sağlanan projelerden söz eden Larsen; “İki ülke arasında bizim hibe ettiğimiz 6 adet proje mevcut. Bunların 2’si Hatay’da, diğerleri tarihi nedenlerden dolayı Çanakkale’de. Bir projemizi KAGİD ile yürütüyoruz. Erzin Devlet Hastanesine cihaz hibesi sağladık. Hatay bizim için önemli bir şehir. Çanakkale de öyle. Ancak Çanakkale ile tarihi nedenlerimiz var. Hatay ise o tarihi şu an yaşıyor. Suriye’deki savaş en çok Hatay’ı etkiledi. Bu nedenle Hatay’a ekonomik destek vermeliyiz” dedi.

Türkiye ile yapılacak olan projelere ayırmış oldukları bütçe konusunda da bilgi veren Larsen; “Yıllık 100.000 $ (Dolar) hibe bütçesi ayırdık. Küçük bir miktar belki ama önemli olan ikili ilişkileri sıcak tutmak. Buralara gelerek projeleri yerinde görüyoruz ve Hatay’ın kıymetli insanları ile tanışıyoruz. Bu bizim için en önemli kısım” dedi.

Avustralya ile Türkiye arasında kadınların ekonomiye katılım oranlarını karşılaştıran Larsen; “Avustralya’da kadınların %80’i ekonomiye bir şekilde dahil oluyorlar ve çalışıyorlar. Türkiye’de ise bu çok düşük bir oran. Ancak Avustralyalı kadınlar çocuk doğurduklarında iş hayatlarını tamamen bitiriyorlar. Türkiye’de devlet buna destek veriyor ve kadınlar çalışmaya devam ediyorlar. Bu güzel bir ayrıcalık” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here