“76 Milyonun Huzuru İçin Çalışıyoruz”

0
72

sadullah ergin6Bakan Ergin Gündemle İlgili Konuları Değerlendirdi…

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, katıldığı bir televizyon programından gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Ergin ‘Gezi olayları sırasında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın görüntüleri ortaya çıktı. Bununla ilgili hukuki süreç ne aşamada?’ şeklinde soru üzerine, olayın olduğu andan itibaren adli mercilerin üzerine düşeni titizlikle yerine getirdiğini ve getirmeye davet ettiğini söyledi.

Toplumu derinden etkileyen böyle acı bir Hadise meydana geldiğinde faillerinin yakalanması için yapılması gereken her şeyin yapıldığını anlatan Bakan Ergin; “Elde edilen görüntülerden yola çıkılarak şüpheliler tespit edilerek bunlardan 5’i yakalanmış ve tutuklanmıştır. Bu anlamda savcı, elindeki soruşturma dosyasına bağlı olarak tahkikatını devam ettiriyor” diye konuştu.

Olayın şüphelileri arasında polis olduğuna dair iddialar bulunduğunu da hatırlatan Bakan Ergin, kriminal laboratuarının yapacağı çalışmanın bilirkişi faaliyeti olduğunu, bilirkişinin de yansız olması gerektiğini, bu nedenle savcılığın doğrudan bunu jandarma kriminale gönderdiğini dile getirdi. Bakan Ergin, Ali İsmail Korkmaz’ın vefatıyla ilgili yapılması gerekli olup da yapılmayan adli işlemin bulunmadığını kaydetti.

Yiten Canların Telafisi Yok…

Yayında, Kokrmaz’ın ardından “çözüm süreci” gündeme taşındı. Cemil Bayık’ın ‘1 Eylül-15 Ekim arasında Öcalan’ın önerdiği komisyonlar kurulmazsa biz de kendimizce farklı bir yola gideriz. Çekilmeyi durdururuz veya yavaşlatırız’ yönündeki sözlerinin sorulması üzerine Bakan Ergin, Türkiye’de 8 ayı aşkın süredir terör olaylarından kaynaklı ölümler olmadığını hatırlattı.

Süreçteki aksaklıkların giderilebileceğini ancak can kayıplarının telafisi olmadığına işaret eden Bakan Sadullah Ergin; “Süreç iyi gidiyor, gitmiyor, aksıyor vs. Hepsinin tolere edilmesi, telafi edilmesi mümkün ama can kayıplarının, yiten canların telafisi yok. O açıdan bu sonuçla beraber bu sürecin öneminin daha da artmış olduğunu düşünüyorum. Onun için de hiç kimsenin, ne Cemil Bayık’ın ne bir başkasının, üst perdeden bir başkasına lütufta bulunuyor gibi bir üslupla konuşması doğru değil.

Anayasa Komisyonu şu anda 60 civarında maddede uzlaşmıştır, temenni ediyorum ki daha fazla maddede uzlaşılır, ayrıca yargının hızlandırılması açısından ve demokratik açılım açısından 4. Yargı Paketinin yasalaşması hedef olarak konulmuştu, bu gerçekleştirildi. Şu anda çözüm süreci devam ediyor diye biz bunları yapıyor değiliz, biz zaten 10 yıldır insanımızın daha özgür, daha mutlu, daha güvenilir olması için atılması gereken adımları atıyoruz. Biz bunları 76 milyonun huzuru için yapıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here