“72 Aydan Küçük Çocuklar Ana Okula Gönderilmeli”

0
70

eğitim-sen açıklama11Eğitim-Sen Şube Başkanı Selçuk, Çocukların Kobay Olarak Kullanıldığını İddia Etti;

Yeni eğitim sistemiyle 66 aylık çocukların okula başlamasıyla ilgili, yeni eğitim öğretim yılının başlamasından önce yeniden bir açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Coşkun Selçuk; “72 aydan küçük çocuklar ilkokula değil, anaokuluna gönderilmelidir!” dedi.

2012-2013 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen 4+4+4 sistemi ile en fazla sorunun 60-72 aylık çocukların birinci sınıfa gidenlerinde yaşandığını öne süren Selçuk; “5 ya da 5,5 yaşındaki çocukların büyük bir bölümü okumayı sökmekte çok zorlanırken, 40 dakikalık ders sürelerinin bu yaş grubu çocuklar için uzun olduğu görülmüştür. 60-72 aylık çocukların okul öncesi eğitime gönderilmesi gerektiği, Eğitim-Sen ve bilim insanları tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen, uyarılar dikkate alınmamış ve geçtiğimiz yıl 60-72 aylık on binlerce çocuk resmen kobay olarak kullanılmıştır.

Eğitim-Sen olarak bir kez daha yetkilileri ve aileleri uyarıyoruz; 60-72 ay yaş grubunda bulunan bütün çocukların okulöncesi eğitime gönderilmesi bir tercih değil, eğitim biliminin ilkesel olarak ortaya koyduğu bilimsel bir tespittir” diye konuştu.

İleriki Yaşta Olumsuz Etkiler!

60-72 ay arasındaki çocukların zorla ilkokula başlatılmasının, bu çocuklara ve onların geleceğine yapılacak en büyük kötülük olacağını da iddia eden Selçuk; “72 aydan küçük çocuklar, zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak ilkokula hazır değildir. Çocuğun öğrenme amacıyla mantıklı düşünme, yorum, bir işi başından sonuna kadar bitirebilmesi 72 aydan sonra başlar. 72 aydan küçük çocukların dikkat süresi kısadır. Dikkatlerini derse (40 dakika) vermeleri mümkün değildir. Bu nedenle yaşayacakları dikkat dağınıklığı, dinleme bozukluğu olarak adlandırılacaktır. Bu durum çocuğun ileriki yaşlarda eğitim yaşantısını olumsuz etkileyecektir. 

Eğitim bilimcilerin ve sendikaların önerilerini değil, çocuklarımızın emeğine göz dikenlerin ihtiyaçlarını dikkate alanların yalanlarına kanılmamalıdır. 72 aydan küçük çocuklar mutlaka okul öncesi kurumlara gönderilmeli, çocukların gelecekleri bugünden karartılmamalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here