Kısa-Kısa Spor Haberleri…

0
113

spor haberleri2Tekvando Hatay İl Birinciliği Uğur Lisesinin!

Özel Uğur Lisesi başarılarını spor alanında da sürdürüyor. Tekvando müsabakalarında  Özel Uğur Lisesi öğrencisi Aysun Pekmezci, Tekvando Şampiyonasında Hatay İl birincisi oldu. Hatay il birinciliğini elde eden Uğur Lisesi Öğrencisi Aysun Pekmezci, bu derecesiyle Türkiye Şampiyonluğuna katılmaya da hak kazandı. Özel Uğur Lisesi yöneticileri de tekvandoda üstün başarı elde eden öğrencileri Aysun Pekmezci’yi kutlayarak, emek veren hocaları ve ailesini de tebrik etti.

Hatay BŞB Voleybol Takımı, 1.Lige Çıkamadı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Erkek Voleybol Takımı’nın 17-18-19 Mart kalebet tarihleri arasında Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda düzenlenen Deplasmanlı Türkiye 1. Ligi’ne yükselmek için çıktığı 2. Lig erkekler yarı final maçları sona erdi. Mücadele ettiği Erkekler 2. Lig Voleybol Ligi’nde sergilediği üstün oyunuyla göz dolduran HBB’li voleybolcular 1.lige çıkma yolunda oynadığı yarı final maçlarında aynı başarıyı gösteremedi. İki gruptan oluşan 8 takımın bulunduğu turnuvada, Adana Toros BYZ, İzmir TFL Altekma ve Gümüşhane Torul Gençlik takımlarının yer aldığı 1. grupta yer alan Hatay temsilcisi, oynanan maçlarda iki yenilgi bir galibiyet alarak gruptan çıkamadı.

Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Okçuluk Yarışması

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen ve 31 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek 2016 Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Okçuluk Yarışması Türkiye Kupası’nda, Hatay Büyükşehir Belediyesi sporcusu Reşit Akkan ilimizi temsil edecek. Makaralı Yay Erkekler Kategorisinde mücadele edecek olan Akkaş, spor kenti Hatay’a yakışır bir şekilde mücadele edeceğini belirterek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Savaş, Antalya’da yapılacak olan finallerde Makaralı Yay ve Klasik Yay kategorilerinde mücadele edecek olan Hatay Yörükler Spor Kulübü’ne de desteklerinin tam olduğunu bildirdi.

Erhan Aksay Futbol Turnuvasına Başvurular Bitiyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 32’cisi düzenlenecek olan Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nın bu yıl tüm ilçelerin katılımıyla gerçekleşeceği ifade edildi. İskenderun Komitesi Başkanı Ahmet Keskin, konuyla ilgili olarak İGC’de bir basın toplantısı düzenledi. Keskin, turnuvanın temel amacının insanları spora yöneltmek olduğunu belirtti. Takımlarda oynayacak futbolcuların 40 yaş üstü olması gerektiğine dikkati çeken Keskin; “Sporun, dostluğun ve paylaşımın pekişmesinde en önemli unsurlardan biri olduğu göz önünde bulundurularak, medeniyetlerin başkenti Hatay’ımızda bu yıl da organize edilecek olan bu turnuvamıza tüm sporseverlerin katılımıyla daha renkli geçeceği düşünülmüş olup, destek verecek herkese şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi. Keskin, İskenderun’dan yapılacak başvurular için son tarihin 1 Nisan 2016 olduğunu da belirterek, turnuva maçlarının Mayıs ayında İskenderun 5 Temmuz Stadı yan sahasında yapılacağını ifade etti. Başvuru formlarının HATSU binasından ya da Hatay Büyükşehir internet sitesinden temin edilebileceği de belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here