Nergizlik İlkokulu Öğrencileri İlk Kez Tiyatroyla Tanıştı

0
415

nergizlik tiyatro1Nergizlik İlkokulu öğrencileri İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda sahnelenen Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “BECERİKLİ KANGURU” adlı çocuk oyununu izledi.

Nergizlik Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde koordine edilen etkinlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, çocukların tiyatroya gidebilmesi için iki araç tahsis etti. Bu güne kadar hiç tiyatroya gitmediklerini söyleyen 60 çocuk, Hatay Büyükşehir ve Arsuz Belediyesi’nin katkılarıyla unutamayacakları bir pazar günü yaşadı.

Pazar günü Nergizlik İlkokulu’nun bahçesinde toplanan veli ve öğrencileri karşılayan Okul Müdürü Memduh Gökbaş, NERGİZLİK-DER Başkanı ve Aza İbrahim Korkmaz ve dernek yönetimi, çocukları koordine ederek araçlara aldı.

nergizlik tiyatro2

Daha sonra eğlenceli şarkılar eşliğinde İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’na gelen çocuklar, tiyatro öncesinde çocuk şarkılarını dinleyerek tempo tuttular. Tiyatro başlayınca nefeslerini tutarak izleyen çocuklar, oyunun sonunda tiyatrocularla hatıra fotoğrafı da çektirerek tiyatroya emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Çocukları tiyatroyla buluşturan Başkan İbrahim Korkmaz, kırsal kesimde yaşayan çocukların sosyal etkinliklerden uzak bir yaşam sürdüğünü, ülkemizin geleceği olan çocukların kendinden emin, birey olarak sorumluluklarını yerine getiren bir çizgide yetişmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade ederek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya ve söz konusu oyunun tiyatro severlerle buluşmasına katkı sunan herkese teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here