31. Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali Coşku Yarattı

0
271

festival coşkusu1Uluslar arası çok sayıda yabancı konuğun katıldığı “31. Uluslar arası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali” adeta coşku yarattı. Rusya, Bulgaristan, Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya, Kosova, Romanya, Moldova, Kıbrıs ve ülkemizden Konya ve Bartın’dan 372 kişinin katıldığı halk oyunları gösterisi de festival etkinliklerine renk kattı.

Festivalin açılış kokteyli, İskenderun TMO Tesisleri’nde düzenlendi. Açılış kokteyline, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, işadamları, belediye meclis üyeleri, meslek odaları başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kokteylde konuşan Başkan Yusuf Civelek; “Kurtuluş Bayramımızın 75. yıldönümünü büyük gurur ve sevinçle kutluyoruz. 31. Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivalimizi de coşkuyla gerçekleştireceğiz. Festivalimizin programı oldukça zengin! Dünyanın birçok ülkesinden konuklarımız var. Bu mekanda onları ağırlıyoruz, onlar da memnun. İskenderun’u dolaşıyorlar. Ülkelerine döndükleri zaman İskenderun’u memleketlerinde anlatacaklar. Festivalimizin de amacı bu!” diye konuştu.

festival coşkusu2

Konserler, spor turnuvaları, sanat, kültür ve söyleşilerle, festivalin çok zengin programı olduğunu belirten Civelek; “Festival etkinliklerimize ek olarak Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nde Türkiye Tenis Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz, Türkiye’nin pek çok yerinden yaklaşık 100 sporcunun katıldığı Senior Tenis Turnuvamız da sürüyor” dedi. Civelek, sahilde peyzaj çalışmasının da sürdüğünü, İskenderun sahilinin, Türkiye’nin en güzel, dinlendirici sahillerinden biri olacağını sözlerine ekledi.

Açılış kokteylinde, yurtdışından gelen konuklar, canlı müzik eşliğinde dans etti. Uluslararası ve Yerel Halkoyunları gösterileri oldukça beğenildi.

festival coşkusu3

Etkinlikler Büyük İlgi Görüyor

31. Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali’nde uluslararası ve yerel halk oyunları gösterileri etkinliklere renk katarken, deniz müzesi ziyareti ve çocuk etkinlikleri de kutlamalar çerçevesinde yer aldı.

Belediye Musiki Derneği Türk Halk Müziği konserinin de düzenlendiği festivalde, TRT Sanatçısı Vildan Turan Akıncı sahne aldı. Halk Konserinde, İskenderunlu sanatçılar Burçin Kumru, Fuat İnan, İhsan Akpınar, Erman Ertan beğeniyle dinlendi. Yerel sanatçılara teşekkür plaketi verildi.

Öte yandan Futsal (salon futbolu), Tekvando müsabakaları, Halı Saha Futbol, Basketbol, Tenis, Bocce, Plaj Voleybolu, Plaj Futbolu, Judo, Tekerlekli Sandalye Basketbol turnuvası devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here