3 Yaşındaki Zeynep İlik Nakli Bekliyor

0
131

Antakya’ya bağlı Narlıca Beldesinde yaşayan Dağlı ailesi, 3 yaşındaki kızları Zeynep için ilik bağışı bekliyor. 3 yaşındaki Zeynep Dağlı’nın ailesi, yaklaşık 2 yıldır Türkiye’de başvurmadığı hastane, aramadığı ilik bankası kalmadı. Olan bitenden habersiz, çektiği acıların bile farkında olmayan minik Zeynep ise, 2 yıldır aldığı narkozun etkileriyle konuşamıyor.

Haftada bir beyaz kan (Trombosit) ve 3 haftada bir de Kırmızı Kan değişimi yapılan Zeynep için, ailesi memleketi Hatay’dan her hafta bir kişiyi kan vermek için Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürüyor.

Maddi durumu iyi olmayan aile, uygun ilik bulunması halinde yine zor durumda kalacak. Çünkü iliğin bulunması halinde 42 bin dolar ödeme yapılmazsa kızlarına ilik nakli yine yapılamayacak.

Zeynep’in babası Ekrem Dağlı “iki yıl önce bir anda başladı. Birçok hastane gezdik MDS tanısı koydular ve 6 ay ilaç tedavisi uyguladılar, netice vermedi. Türkiye genelinde birçok hastane gezdik. Devlet bize 30 tane hak verdi ilik nakli taraması için, onları yaptırdık uygun ilik bulamadık. Bizde yurt içi ve yurt dışında ilik taraması yaptırıyoruz. Şimdi her hafta Balcalı Hastanesine kan için gidiyoruz. İlik vermek için gelenler var, hastanede iliğin uygun olup olmadığına dair tarama yapılması gerek, bunun için de hastane bizden para istiyor. Çünkü bunun için 30 tane hak tanımış ve biz bunu doldurmuş durumdayız. Duyarlı vatandaşlarımızdan ilik bankalarına Zeynep Dağlı adına ilik bağışında bulunmalarını istiyoruz” dedi.

Anne Züleyha Dağlı da, “Emine Erdoğan’a mektup yazdım. Bir ay oldu, mektup eline ulaşmış, mektubu Özel Kalem Müdürü Funda Çetinel almış ama bize geri dönüş olmadı. Duyarlı vatandaşlarımızdan Zeynep Dağlı için ilik bankalarına ilik bağışı yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here