0
90

gündem kısa1‘Ten Ğenni Bil Arabi’ Ödüllü Şarkı Yarışmasına Yoğun İlgi

Evvel Temmuz Festivali kapsamında Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ödüllü Arapça şarkı yarışması “Ten Ğenni Bil Arabi” adıyla bu yıl 4. kez Samandağ Belediye Meclis Salonunda  yapıldı. Yoğun ilgi gören yarışma sonunda dereceye girenlere 3 adet bisiklet ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Programı Yener Karataş sundu. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Sanatçı  Semir Yalçın, Gazeteci Mehmet Doğru ve Dr. Murat Avcı yaptı. Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Süzer Tarhane yaptığı açılış konuşmasında; “14 yaş altı çocuklarımızın katıldığı bu yarışmanın amacı anadilimizi korumak ve yaşatmaktır. Bu tür çalışmalarımızla anadilimizi sevdirmeye çalışıyoruz” dedi.

şarkı yarışması

Başkan Savaş; “Bölgesel Ayrım Yapmadan Herkese El Uzatacağız”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin ve yönetim kurulu üyelerinin tebrik ziyaretini makamında kabul etti. Diş Hekimleri Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Savaş’a yeni görevinde başarılar diledi. Tebrik ziyaretinden ötürü teşekkür eden Başkan Savaş, Hatay’ın geleceğin için el ele, birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını ifade ederek; “Sivil toplum kuruluşlarımızla ve birçok kamu kurum kuruluşuyla Hatay’ın mozaiğine uygun olarak hizmetlerde bulunacağız. Hatay’ın canlılığına canlılık katmak için siyasal ve bölgesel ayrım yapmadan herkese el uzatacağız” dedi. Ziyaretin sonunda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Fahri Öksüz Camii Son Aşamaya Geldi

Antakya’da hayırsever işadamı Fahri Öksüz, oğulları Adnan ve Zihni Öksüz tarafından yaptırılan Fahri Öksüz Camii, son aşamaya geldi. Protokolü 13 Kasım 2013 tarihinde Valilik makamında imzalanıp, iki yılda hizmete açılacağı belirtilen Fahri Öksüz Camisi, 7 ay gibi bir kısa sürede yüzde seksen oranında tamamlandı. Antakya Haraparası Mahallesi, İzzet Güçlü Caddesi’nde Palladium AVM ile Antim İş Merkezi arasında kalan alanda yer alan cami, günümüz şartlarına ve eski Antakya’nın tarihi dokusuna uygun olarak yapılıyor. Caminin yapım aşamasını titizlikle kontrol eden hayırsever işadamı Fahri Öksüz’ün oğulları Zihni ve Adnan Öksüz; “Babamızın engin hoşgörüsü ile adım attığımız eğitim desteğinin, doğup büyüdüğümüz Antakya’ya ibadethane olarak yansıması hepimizi mutlu kılmıştır” dediler.

İHH’dan 300 Aileye Ramazan Yardımı Yapılıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından İskenderun’da ihtiyaç sahibi 300 aileye kumanya yardımı yapıldı. İHH İskenderun Yetim Birimi Sorumlusu Orhan Demir, daha önce belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere kumanya yardımında bulunduklarını belirtti. Yetim çocuklara 150, ihtiyaç sahibi ailelere 300 olmak üzere ilk etapta 450 kumanya dağıtıldığını ifade eden Demir; “Yetim çocuklara gelen kumanyaların içerisinde çikolata, gofret gibi yiyecekler var. Ailelere verdiğimiz kumanya içerisinde ise mercimek, pirinç, un, yağ kahvaltılık gibi bir ailenin ihtiyacı olan gıdalar bulunmaktadır. Bu yardımların tamamı Türk muhtaç ailelere dağıtılacaktır” dedi. Demir, önümüzdeki günlerde ilçede bulunan Suriye vatandaşlara da yardım paketi dağıtacaklarını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here