Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
96

gündem kısa1Atik İlkokulu Lojman Tamiratı ve Bahçe Düzenlemesi Yapıldı

Belen Kaymakamlığınca Atik Köyü İlkokulunun öğretmen lojmanı pencere pvc değişimi ve bahçesine istinat duvarı yapıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, eğitim kurumlarının fiziki ihtiyaçlarını gidermek açısından yapılan planlamalar çerçevesinde okullara desteklerin verildiğini, okullardaki eksikliklerin önemli ölçüde tamamlandığını belirtti. Aydın; “Okul lojmanını da içerisine alacak şekilde okul bahçesinde, çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda huzurlu bir şekilde ders yapmalarını sağlamak adına bahçe düzenlemesi ve istinat duvarının yapılması sağlanarak bu eksikliği de gidermiş bulunmaktayız. Okul bahçesine yaklaşık 70 metre uzunluğunda 1.50 cm yüksekliğinde istinat duvarı yaptırdık. Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

Belediyeden Kuru Gıda Maddeleri ve Sıcak İçecek Alımı İhalesi

İskenderun Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce, kuru gıda maddeleri ve sıcak içecek alımı ihalesi yapıldı. Belediye Brifing Salonunda yapılan ihaleyi, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de izledi. Yaptığı konuşmasında tüm ihalelerin şeffaf yapıldığını belirten Başkan Civelek; “Beş yıldır tüm ihalelerimizi şeffaf, herkesin huzurunda yapıyoruz. Halkımızın parasını halkımız için en iyi şekilde kullanıyoruz. Sizler de buranın insanlarısınız. Başarılar diliyorum. Katıldığınız için teşekkür ederim” dedi. İskenderun Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün, belediye yemekhanesine kuru gıda maddeleri ve sıcak içecek alımı ihalesine beş katılımcı firma teklif zarfı verdi. İhalede, gıda maddelerinin numunelerinin bulunduğu kutular ve teklif zarfları katılımcılar huzurunda sırayla açıldı.

Umre’ye Gitmek İsteyenlerin Kayıt İşlemleri Başladı

Umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için umre kayıtları başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2013-2014 dönemi umre programlarını açıklarken, Başkanlığının resmi web sitesinde yer alan bilgiye göre umreye gitmek isteyenlerin ilk kayıtları da alınmaya başlandı. 7, 10 ve 14 günlük umre programları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayında umreye gitmek isteyenler için ise ayrıca bir program hazırlayacak. Umre için kutsal topraklara gitmek isteyenlerin program tercihlerine göre fiyatlar en düşük 930 Euro, en yüksek bin 520 Euro olarak belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sayfasından http://hac.diyanet.gov.tr umre bilgi giriş programından kayıtlar yapılabilecekken, isteyenler de en yakın il ve ilçe müftülüklerinden de kayıtlarını yapabilirler. İlk umreciler, 18-22 Aralık 2013 tarihleri arasında kutsal topraklara gidecek.

Belen Kaymakamlığından Kız Öğrencilere Hediye

Belen Kaymakamlığınca,“Benim Evim, Kendi Dershanem” projesi kapsamında elli kız öğrenciye çalışma masası, sandalyesi, sınavlara hazırlık seti ve kırtasiye malzemelerini içeren materyal dağıtımı yapıldı. Dağıtımı bizzat yapan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın yaptığı açıklamada; “İlçemizdeki eğitim seviyesini arttırmak ve çocuklarımızın sınavlarda daha başarılı sonuçlar elde etmesini sağlamak adına öğrencilerimizin evlerinde uygun çalışma koşullarını oluşturmak için kolları sıvadık. İlk etapta elli kız öğrencimize olmak üzere, İlçemiz merkez ve köylerinde ikamet eden 7 ve 8. sınıf öğrencisi başarılı kız çocuklarına evlerinde kullanmaları için çalışma masası, koltuğu, okuma kitapları, orta öğretim sınavlarına hazırlık kitapları ve kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim materyalleri dağıtımını gerçekleştirdik. Öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here