15 Temmuz’un 5. Yıldönümü Coşkuyla Kutlanacak

0
23

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Devlet ve millet bütünleşmesiyle şanlı tarihimize altın harflerle nakşedilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Zaferi’nin 5’nci yıldönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de coşkuyla kutlanacak.

Hafta başında başlayan seminer ve konferansların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında 15 Temmuz 2021 Perşembe günü saat: 10.00’da Şehitlik Ziyareti gerçekleştirilecek.

Şehitlik ziyaretinin ardından tören İSTE Merkez Kampusta düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan buradaki törende, İSTE’nin öğretim üyeleri tarafından günün anlam ve önemine yönelik konferanslar verilecek.

İSTE’deki törenin ardından şehit ve gazi yakınlarına protokol ziyareti icra edilecek. Belediye Sanat Galerisinde MÜSİAD tarafından ‘15 Temmuz Resim Sergisi’ açılacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla akşam saat: 19.00’da, Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüş güzergahı doğrultusunda, Eski Doğumevi karşısında bulunan Otopark’ta toplanılarak, Atatürk Caddesi üzerinden Anıt alanına varış yapılacak.

Anıt Alanında Kızılay tarafından ekmek arası kavurma ve ayran ikramında bulunulacak. Yemeğin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan buradaki tören, Kuran-ı Kerim Tilaveti, dualar ve sinevizyon gösterileriyle devam edecek. İskenderun Belediyesi tarafından da çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği gecede ayrıca belediye tarafından dondurma ve su ikramında da bulunulacak.

Aynı gece saat 23.30’da ise Kızılay tarafından çorba ikramında bulunulacak. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden sela okunarak, sabah namazı ile sonlandırılacak demokrasi nöbetine başlanılacak. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here