10.000 Çilek Fidesi Toprakla Buluştu

0
92

çilek üretimi1Dörtyol Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla Dörtyol’da ilk çilek bahçesi kuruldu.

Dörtyol ilçesinde ürün desenini genişletmek ve kadın çiftçilerin ekonomiye katılmalarını sağlamak amacıyla Dörtyol Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca temin edilen yaklaşık 10.000 çilek fidesi Yeşilköy mahallesinde tesis edilen Muharrem ve Zeynep Pekoz çiftine ait seraya dikildi.

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekiplerince toprak hazırlığından hasada kadar olan sürede gerekli kontroller yapılarak Dörtyol ilçesine yeni bir kazanç kapısı açılmaya çalışılıyor.

Yeşilköy mahallesinde ikamet eden ve daha önce Adana’daki çilek üretim tesisleri gezdirilen Muharrem ve Zeynep Pekoz çiftine ait yaklaşık 1500 m2 örtü altı alanda yapılacak çilek yetiştiriciliğiyle özellikle küçük parçalı araziler bayan çiftçiler tarafından en ekonomik şekilde değerlendirilerek ekonomik kazanç elde edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal; “Dörtyol ilçemiz gerek toprak gerek iklim özellikleri itibariyle çilek tarımına uygun olup özellikle kısıtlı ve parçalı tarım arazilerimizin ekonomik olarak değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Çilek bitkisinden dekardan ortalama 4-5 ton ürün alınabilmektedir. Bu projeyle Dörtyol ilçemiz ürün desenine narenciyeye ek olarak bir ürün daha kazandırılacaktır. Dörtyol ilçemiz tarımsal potansiyelini en yüksek seviyede değerlendirerek ilçe ekonomisine sanayinin yanında büyük katkılar sağlamaya devam edecektir” açıklamasında bulundu. Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here