1.Uluslararası Muay Thai Turnuvası Büyük İlgi Gördü

0
336

muaythai turnuva3Şampiyonlar İskenderun’da Sahne Aldı!

İskenderun Belediyesince tertip edilen “1. Uluslar arası Muay Thai Turnuvası” Avrupa ve Dünya şampiyonalarında derece yapmış sporcuların katılımıyla kentimizde gerçekleştirildi. Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen turnuvayı, binlerce kişi heyecanla izledi.

İskenderun’da ilk kez yapılan turnuvaya, Türkiye, Almanya, Belçika, Fransa, Polonya, İran, Azerbaycan, Rusya ve Kazakistan’dan ün ve derece yapmış sporcular katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramında düzenlenen turnuvada, sporcular ringe “30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun Türkiye’m’ yazılı tişörtle çıktı.

Turnuvanın açılış konuşmasını İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptı. Uluslar arası düzeyde yapılan turnuvaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dingil; “30 Ağustos Zafer Bayramında halkımız için böyle bir turnuva düzenledik. Bu turnuva, İskenderun’da ilk defa ve uluslar arası düzeyde yapılıyor. Ülkemizin yanı sıra sekiz ülkeden sporcuların katıldığı bu turnuvayla İskenderun’un adını duyurmak, böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Halkımızın turnuvaya gösterdiği ilgi bizi çok memnun etti.

muaythai turnuva4

Türkiye Muay Thai Federasyonu’na, Bağımsız Mücadele ve Savunma Sporları Konfederasyonu’na, Bayırlı İnşaat ve diğer sponsorlara, belediye meclis üyelerimize, hakemlerimize, antrenörlere, sporcularımıza, belediye çalışanlarımıza, tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Federasyon yetkililerinin de katıldığı turnuvada konuşan Türkiye Muay Thai Federasyonu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Bağımsız Mücadele ve Savunma Sporları Konfederasyonu Başkanı Hasan Yıldız, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye Şampiyonalarında, Süper Lig müsabakalarında, Euro Lig, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında derece yapmış ve madalya almış sporcuların katıldığı turnuva bitiminde, kupa ve madalya töreni düzenlenirken, turnuvaya emeği geçenlere ve destek verenlere, sertifika ve plaketle teşekkür edildi.

muaythai turnuva5

Bayırlı inşaat sponsorluğunda gerçekleştirilen turnuvaya, Aynur Akar, Serdar Yiğit Eroğlu ve Hayri Doğan Hozanlı (Türkiye Şampiyonları), Sertab Koca (Hollanda Şampiyonu), Maurıce Loic (Belçika Şampiyonu), Hüseyin Ahmedouv (Asya Şampiyonu Kazakistan), Mehmet Akif Sakman (Hatay Şampiyonu), Askar Rahmaov (Azerbeycan), Recep İpek (Türkiye Şampiyonu, Uluslar arası Polonya Şampiyonu), Piotr Woznicki (Polonya Avrupa Kupası Şampiyonu), Dilek Akar (Türkiye Süper Lig 2’cisi, Eurolig Türkiye Şampiyonu), Samla Taguenaoutl (Manocco (FAS) ve İnternational, Almanya Şampiyonu), Ali Batmaz (Dünya İkincisi), Afsan Hasimi (Afganistan ve Asya Şampiyonu), Mevlana Altuntaş (Avrupa Şampiyonu) ile Riyad Hamza (Asya ve Dünya Şampiyonu) katıldı.

Bu dev organizasyonun yapılmasını sağlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e, Raks Spor Kulübü Başkanı Hülya Şimşek’e, antrenörlere, sponsorlara ve tüm emeği geçenlere teşekkür eden Türkiye Muay Thai Federasyonu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Bağımsız Mücadele ve Savunma Sporları Konfederasyonu Başkanı Hasan Yıldız, tüm sporcuları da kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan turnuva, oldukça heyecanlı geçti. Halk sporcuları alkışladı ve tezahüratta bulundu. Turnuvanın resmi sonuçlarının önümüzdeki günlerde federasyon tarafından açıklanacağı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here