“Ziraat Bahçesi İskenderunlunun Olacak”

0
306

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar hayata geçirdikleri projeler, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Konuşmasına Ak Parti’nin kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Başkan Seyfi Dingil, gelecek Kurban Bayramının da hayırlı vesile olmasını temenni etti.

Başkan Dingil toplantıda, kent genelinde gerek sivil toplum örgütleri, gerek çevreciler ve gerekse de vatandaşlar tarafından tepki gören Ziraat Bahçesinin yerine hastane yapılması durumunun değiştiğinin müjdesini verdi. Yeni Devlet Hastanesinin TOKİ civarına yapılacağını ve Ziraat bahçesinin yerinin kent parkı olacağını belirten Başkan Seyfi Dingil; “Ziraat Bahçesinin yeri eski sağlık bakanlığı tarafından hastane olarak düşünülmüştü. Arazinin Bakanlığa devri yapılmıştı. Karar değişti. Yeni hastane TOKİ civarına kaydırılıyor. Ziraat Bahçesi İskenderun halkının malı olacak.. Vatandaşlarımız burada piknik yapabilecek. Çok amaçlı bir park yapacağız. Burayı da kent parkı yapmak için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana sürdürdükleri çalışmaları her bölgeye eşit olarak ulaştırma gayretinde olduklarını kaydeden Başkan Dingil; “Kimsenin diline, dinine, mezhebine, görüşüne bakmadan, kimseyi ötekileştirmeden, hizmetlerimizi her mahallemize eşit olarak ulaştırmak adına gayret sarf ettik. Telefonlarımızı her zaman açık tuttuk. Herkese kapımızı açtık. Kardeşlik ve birlik beraberlik ortamını koruduk. İskenderun’a 2014’ten beri ayrım yapmadan, her mahalleye eşit hizmet götürüp, kapımızı, telefonlarımız 24 saat açık tuttuk. Kimseyi ötekileştirmeden herkesi bağrımıza bastık. Bunda da büyük bir yol kat ettiğimizi ben tahmin ediyorum. Bu konuda büyük takdir aldık, bu konudan müsterihim vicdanen de rahatım” şeklinde konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin Deniz Otobüsü projesi ile ilgili de konuşan Başkan Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir belediyesinin personellerinin iki gün önce belediyeye geldiğini belirterek; “Bu proje çok tartışıldı. Çok konuşuldu. Bu proje için İskelenin büyük bir kısmının kapatılacağını belirttiler. Bu iskeleyi vatandaşlarımıza her zaman açık tuttuk. Büyükşehir oraya gümrüklü saha yapacağını belirtiyor. Bizde iskelenin dış kısmına yapın dedik. Haftada bir gün için iskeleyi niye kapatacaksın? Bu şekli ile kabul edilir bir proje değil. Orada iftarlar çeşitli etkinlikler yapılıyor. Halkımıza her zaman açık olmalı. Bu yüzden iskeleyi vermedik” diye konuştu.

Aslantaş barajından arıtmaya kadar gelen su hakkında bilgiler veren Başkan Seyfi Dingil; “Bu su içilmez. Bu su kirli dedi büyükşehir. Biz Sayın Lütfü Savaş’tan bu su vanasını açmasını bekliyoruz. İskenderun halkı da bunu bekliyor. Millet damacana almaktan bıktı. Her şey hazır… Bu suyu bir an önce İskenderun halkına vermesini bekliyoruz büyükşehirin” şeklinde konuştu.

İskenderun’a büyükşehir belediyesi tarafından yapılmakta olan battı çıktı projesinin halen bitirilemediğini çok randımanlı olacağına da inanmadığını ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Bize anlatılan proje bu değildi. Trafik sıkışıklığı devam ediyor. Proje değişti. Tam bir randıman alınır mı? Trafik rahatlayacak mı? Bu sorular hala muamma. Daha düşük maliyetli, daha kısa sürecek bir proje olabilirdi. İnşallah iyi olur diyoruz. Bekliyoruz” dedi.

İskenderun’u Yeniden İnşa Edeceğiz

Karayolları projesinin ihalesinin geçtiğimiz günlerde yapıldığını ve en geç eylül ayının başında çalışmalara başlanarak üç ay içerisinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Seyfi Dingil; “Bölgenin en güzel kent parkını yapacağız. Kent rahat bir nefes alacak. 53000 metrekare çok güzel bir park içinde hiç betonarme yok olduğu gibi yeşil bir vaha. Göleti ile, amfi tiyatrosu ile, yazlık sineması ile, yürüyüş yolları ile bisiklet yollarıyla ağaçlandırması ile Botanik Bahçeleri ile nefis bir yeşil alan müthiş bir eser. Allah bizlere nasip etti. Bunun için çok mücadele ettik. 2 yıl almak için uğraştık onun karşılığında Osmaniye’de Mersin’de ve sevgi evlerinin yanında 53000 metrekare karayollarına yer verildi bilabedel. Hatta içinde iki depo vardı eski onun için de 7 trilyon değer biçtiler onun da taahhüdünü verdik ödeyeceğiz diye.

Sevgi evlerinin orada size bu tesisi yapacağız dedik. Yoksa orayı Karayolları satıp rezidans yapacaktı, bunun içinde iki yıl uğraştık, bütün ağaçları tabiat koruma varlıklarına tescil ettirdik. Belediye imkanları ile orayı yapacağız. Arkadaşlar red verdiler şimdi park bahçe olarak değil Fen İşleri Müdürlüğü olarak yapacağız. Yolumuza devam edeceğiz. İskenderun’un büyümesi için mücadelemize devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın biz İskenderun’u yeniden inşa edeceğiz. Bu konuda da azimliyiz, irademiz var, hükümetten de büyük destek alıyoruz” şeklinde konuştu.

Modern Evlerin üst kısmında bulunan Asfalt şantiyesini kullanıma açacaklarını belirten Başkan Seyfi Dingil; “Oradaki ekipmanlar araçlar yenileniyor. Orayı tam kapasite çalıştıracağız. Bir ihale yapıyorsun. Bir sokak kala asfalt bitiyor. Orası beklemede kalıyor. Şimdi yılın her günü asfalt olacak. Bu sorunu da ortadan kaldırmış oluyoruz” diye konuştu.

Hakkında çıkan dedikodulara da yanıt veren Başkan Dingil; “Bizler eleştiriye açığız. Ama hakarete iftiraya karşıyız. Sosyal medyadan iftira atan ve yazan kişiler hakkında dava açtık. Bunların hepsi dedikodu. Bizim her şeyimiz şeffaf. Aleyhime açılmış dava yok. Benim açtığım davalar var. Müfettişler geldi. Teşekkür etti gittiler. Çamur at izi kalsın anlayışı kimseye bir şey kazandırmaz. Elinde bir şey olan mahkemeye gitsin” şeklinde konuştu.

Belediye olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Seyfi Dingil, pek çok projenin yapımının da devam ettiğini kaydetti. Kentsel Dönüşüm projesinin de devam ettiğini belirten Başkan Dingil; “Bu konu çok önemli. Şimdi yeni bir komisyon kurduk. Muhtarlar ile vatandaşlar ile görüşüyor. En kısa sürede projeye yeniden başlayacağız” dedi.

Belediye olarak spora ve sporcuya her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Seyfi Dingil; “Bilindiği üzere takım amatör ligdeydi. Şampiyon olduk. Şimdi BAL ligindeyiz. Stad yenileniyor. Takıma herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu konuda herkese büyük görevler düşüyor. Kentin takımına sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Önümüzde yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçiminde tekrar aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da içtenlikle yanıtlayan Başkan Seyfi Dingil; “Kısmet olursa aday olacağız. Bu kısmet nasip işi. Projelerimizi devam ettireceğiz. Tekrar belediye başkanlığına adayım” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here