Zihin, Beden ve Futbol (5)

0
76

Değerli okurlarım, uğruna can verilecek kadar benimsenmiş, inanılmış bir düşünce, bir kavram ne kadar aşağılanırsa aşağılansın altın gibi parlar, paslanmaz, ürkütücü olur ve mihenk taşıdır. Öyle bir an gelir ki; “Biz bu kutsal kavramlar için o idealistlerin peşindeyiz” diyenler yerden su gibi fışkırırlar. Hz. İsa’nın aktıkça çoğalan kanı gibi her derde deva, her hastalığa şifa olurlar.

Beni mutlu eden gözlerimden söz etmek istiyorum. Toplu taşıtlarda seyahat eden bir genç, yerini bir yaşlıya ya da bir kadına verebiliyorsa ve de teşekkür bile beklemiyorsa: Korkmayın, ülkemizde saygı ölmemiştir daha! Siyasi görüşü ne olursa olsun, haksızlığa, hırsızlığa, istismarcılığa, uğursuzluğa tepki verebiliyorsa: Korkmayın, ülkemizde vicdanlar ölmemiştir daha!

Adalet Saraylarının Sulh Hukuk Mahkemeleri bölümünde “Onu sürüm-sürüm süründüreceğim” diyen başarısız ve haksız kadınlar çoğunlukta olsa bile; örf ve adetler uğruna ve de kadın cinayetlerinin boyut kazandığı ülkemizde kadınlar, Dünya Kadınlar Günü’nü terk edip, devletine şikayet dilekçesi veriyorsa, konuyu ilgi odağı haline getirebiliyorsa: Korkmayın, ülkemizde vicdanlar ölmemiştir daha!

Arabasının küllüğünü dışarı boşaltıyorsa, çevresini kirletip tahrip edenlere, insanlara değer vermeyenlere, bir genç ortaya çıkıp serzenişte bulunarak, o zavallılara insanlık ve de ahlak dersi verebiliyorsa: Korkmayın, ülkemizde sorumluluk ölmemiştir, ayaktadır daha!

İşlerini çabucak yaptırmak isteyenler, bunun için de muhatap olduğu kişiye “Şunu alın bir çay içersiniz” dediğinde. o yetkili (resmi ya da sivil) ben aileme haram lokma yedirmem diyorsa, bunu diyebiliyorsa: Korkmayın, ahlak sükut etmiştir, yarınlar güvendedir.

Genç kızlarımız, şatafatlı ve yaldızlı vaatlere ve sözlere itibar etmeyip, kuyruğa girerek otobüs bekliyor ve bunu yapabiliyorsa; Onlar ne güzel evlatlardır ki işte onların sayesinde: Korkmayın, iffetiniz ve namusunuz ayaktadır daha!

Bir işveren, çalışanlarını bir evlat gibi görüp, onları mukaddes emekçiler gibi algılayarak, insanca yaşamlarına kalıbına basıyorsa: Korkmayın, paranın satın alamadığı insanlık dimdik ayaktadır daha! Yoksul bir öğrenci, babasını zor durumda bırakmamak için, çantasına bir dilim ekmek koyabiliyorsa, bu asaleti gösterebiliyorsa, ne mutlu o evladımızdaki Cenab-ı Allah onun mükâfatını verecektir: Korkmayın, kanaat, tokgözlülük, asalet ayaktadır daha…

Efendim, bunları neden yazdığımı söylememe gerek var mı? Bu güzellikler ülkemizde çok şükür sıfırlanmış değil. Zaten o güzel insanların sayesinde, güzel ahlaklarıyla hayatta ve de ayaktayız. Ülkemizi yüceltmeye çalışan namuslu insanlara, zihin, beden ve futbol adına selam olsun. Sizin sayenizde dürüst insanların sayısı her geçen gün artacaktır. Geç olsun ama güç olmasın.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here