Yüksel; “Tek Çaremiz Ucube Düzenden Kurtulmak!”

1
42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık basın toplantısında yine gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yaşanan ekonomik sıkıntıları örnekler vererek anlatan Yüksel, tek çarenin bu ucube düzenden ve tek adam modelinden kurtulmak olduğunu söyledi.

Türkiye’de, güzel vatanımızda ibretlik olaylarla yaşamaya çalıştığımızın altını çizen CHP’li Yüksel; “Her gün ibretlik olaylar yaşıyoruz. ‘Türkiye yönetilemiyor, savruluyor, bilinmeze doğru sürükleniyor’ demiştik. Yanılmak isterdik ama maalesef ülkemiz yönetilemiyor. Kötü bir gidişat var, her şeyin kötüye gittiği bir durum var. Her şey ayan beyan ortada!” diye konuştu.

Açıklamalarında artık milletin konuşmaya başladığını da kaydeden Yüksel; “Ne yapıyorlar? ‘Ben barınamıyorum, yatacak yerim yok’ diyen öğrencileri Ankara’ya sokmuyorlar. Tutuklayıp zulüm yapıyorlar. ‘Ben hakkımı istiyorum’ diyen asgari ücretliyi, işçiyi her türlü baskıyla susturuyorlar. Sokakta röportaj yapan gencecik çocukları tutuklayıp içeri atıyorlar veya ev hapsinde tutuyorlar.

Ne yaparsanız yapın! Artık asıl millet konuşuyor. Millet ve halkımız, bu kötü gidişat karşısında artık bağırıyor. ‘Çek git artık, hemen sandığı getir!’ diye bağırıyor. Ne yaparsan yap, artık dikiş tutmaz. Macun tüpten çıktı, bir daha tüpe girmesi mümkün değil!” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Artık Millet Konuşuyor!

Konuşmasına yaşanan zamlardan bahsederek devam eden Yüksel; “Buğday vatandır, buğday vatan kurtarmıştır. Kurtuluş Savaşında Türk askeri buğdayla ayakta durmuştur ve bu şekilde vatanımızı kurtarmıştır. Ancak şu anda ekmek İstanbul’da 3-3,5 lira, Hatay’da 2,25 lira, bir simit 2,5 lira! Artık insanlar yarım simit alıyor.

Niye bu duruma geldik? İşte bu mandacı zihniyet yüzünden bu duruma geldik! Allah’ın yarattığı bu güzel vatanda her taraftan buğday başakları fışkıran bu kadim topraklar neden bu hale geldi? Toprağı ektirmeyeceksin, çiftçiyi ürün ekemez hale getireceksin, dışarıya mahkûm edeceksin. Dış ülkelerden ithalat yapacaksın, yabancı çiftçiyi besleyeceksin, kendi çiftçini üretemez hale getireceksin. İşte budur ihanet, budur mandacılık! Gübrenin tonu yılbaşında 2.200 liraydı, şu anda 12.200 lira oldu. Çiftçi nasıl gübre alsın da buğday eksin?

Tüp, tüp değil, sanki zam bombası! Yılbaşında 120 lira olan tüp 11 ayda 20 defa zamlanarak 220 liraya kadar yükseldi. İnsanlar ‘tüp alamıyorum, evimde tenceremi kaynatamıyorum’ diye isyan ediyor.

Kağıt, her alanda kullandığımız kağıdı bile yok ettiler. 15-20 liraya alınan A4 kağıdı 60 liraya yükseldi. Seka’yı kapatmayın dedik, dinleyen olmadı! Türkiye’ye getirdiğiniz manzara bu! Kötü yönetimin örnekleri bu! Sen sokak röportajı yapan gencimizi istediğin kadar ev hapsine koy, artık millet konuşuyor” dedi.

Stoku, Fiyat Artışlarını Yandaşlara Sorun!

Yalan algılar üzerine halkın kandırıldığını da sözlerine ekleyen Yüksel; “Suçlu kimmiş? Esnafmış, halkmış, stok yapıyormuş. Yine bir yalan ve algı üzerinden halkı kandırmaya çalışıyorsunuz. Her şeyi peşkeş çektiğiniz tüpçülerin depolarını basın, stokları orada görün. Bu fiyatlar neden bu kadar arttı diye onlara sorun. Gübrenin fiyatı nasıl bu kadar oldu diye, yandaşınız, zenginlik üstüne zenginlik kattığınız, millete küfreden gübre üreticisi Mehmet Cengiz’e sorun. Stokçuyu da üreten sizsiniz. Stokçunun yandaşı da kankisi de sizsiniz. Aynaya bakın, stokçularınızı görün!” şeklinde konuştu.

Artık milletin yastık altına göz dikildiğini ve dış güçler masalının da yalan olduğunu kaydeden CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “128 milyar dolar yok, Merkez Bankası kasası tam takır, Fabrikalar yok, üretim yok, şimdi sıra milletin yastık altına geldi. ‘Çıkarın’ diyor! Yastık altında bir şey kalmadı, bomboş. Millete yastık altından çıkar diyeceğinize, yurtdışındaki bankalara yatırdığınız, servetinize servet kattığınız paraları getirin. Ayakkabı kutularında sakladığınız, bavul-bavul kaçırdığınız paraları getirin. Milletin iliğini sömürdünüz, millette bir şey kalmadı.

Dış güçler masalı da yalan oldu. Algı olduğu ortaya çıktı. Yeni Maliye Bakanı ‘Bu bizim modelimiz, biz yapıyoruz’ dedi. Hatta bu ne Çin ne de Japon modeli, bu öz Türk işi, bizim işimiz’ dedi ve reisi ile ters düştü. Ortada esasında bir model de hedef de yok. Bir tek model var o da tek adam Modeli! O model de elinizde patladı ve Türkiye’yi batırdınız ve yok ettiniz” diye konuştu.

Tek Çare Sizden Kurtulmak…!

Asgari ücret ile Emekliler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yüksel, tek çarenin bu ucube düzenden kurtulmak olduğunun da altını çizerek; “Niye olmuyor biliyor musunuz? Çünkü Türkiye’de demokrasi yok, hak yok, hukuk yok, eşitlik yok. Gelir dağılımı yok. Ve en önemlisi yargıya güven yok! Tek çare sizden kurtulmak sizden kurtulmadan hiçbir şey düzelmez.

Herkes Asgari Ücreti bekliyor. Asgari Ücret Komisyonu, bir türlü dördüncü toplantıyı yapamadı ve karar verilemedi. Bu yılbaşında bir asgari ücret 383 dolara eşitti. Çok düşünmeyin, asgari ücreti tekrar 383 dolara eşit hale getireceksiniz. Yeni maaş bu yılın başında 383 dolara denk gelmeli. O da şu anki kurla birlikte 5.500 TL yapar. Bu fiyatın altında maaş vermek, açlığa ve sefalete mahkûm etmektir.

Bu enflasyon ve döviz kurlarının bu şekilde arttığı sürece, ne verirsen ver, hepsi vermeden gidiyor. Enflasyonun ve dövizin yerinde durması gerekiyor. Bunu da sağlayacaksın. Emekli kardeşlerimiz de bir an önce gündeme alınmalı emekli maaşı da en az asgari ücret kadar olmalıdır.

Mecliste bütçe görüşmeleri sürüyor. Bütçe görüşmelerinde halk yok, emekli yok, işçi yok, alın teri yok kadın yok. Ne var biliyor musunuz? Daha gelmeden eriyen bir bütçe var. Tek çaremiz bu ucube düzenden kurtulmak, tek adam modelinden kurtulmak” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here