Yüksel; “O Sandık Gelecek, Bu Vatan Haramilerden Kurtulacak”

0
57

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “O Sandık Gelecek, Bu Vatan Haramilerden Kurtulacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, parti binasın düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partisine karşı sinsi bir oyunla karşı karşıya olduklarını savunan Başkan Yüksel, kendilerini susturmaya çalışanların asla emellerine ulaşamayacaklarını vurguladı. Yüksel; “Sayın Kılıçdaroğlu için meclise fezleke göndererek ‘Acaba Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturabilir miyiz, durdurabilir miyiz?’ diye bir aymazlığın içerisine girdiler. Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı ve tüm kadroları susmaz, susturamazsınız, susturamayacaksınız. Çünkü bizler bu vatanı, bu bayrağı karşılıksız ve canı yürekten seviyoruz. İstiklal Marşı’nı okurken yürekten okuyoruz. ‘Korkma Sönmez’ derken yüreğimizin içinden haykırıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisine ve genel başkanına geri adım attıramazsanız.

Geri adım atmayacağız, daima ileriye gideceğiz. Vatan için, bayrak için, hak için, halk için mücadeleye devam edeceğiz. Ne yapmıştır Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağım’ demiştir. Hak için, hukuk için, ezilenler için, emekçi için, çiftçi için kendini feda etmiştir, kilometrelerce yol yürümüştür. Siz Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına bile yaklaşamazsınız. Aynı güç ve azimle sayın genel başkanımızın önderliğinde hak, hukuk, adalet mücadelemiz sürecek. Türkiye’yi demokrasiye, adalete ve eşitliğe kavuşturana kadar mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Vatandaşın Cebinden Çalıyorlar

Ülkenin çok kötü bir durumda olduğunu öne süren Yüksel; “Zam, zulüm yağmur gibi yağıyor. Başkanlık sistemi gelecek Türkiye uçacak demişlerdi, Türkiye uçtu evet… Zam uçtu, enflasyon uçtu, hayat pahalılığı uçtu… Bunları uçurdunuz. Türkiye’nin sadece 18 milyonu rahat bir yaşam sürüyor, diğerleri açlık ve yoksulluk sınırında… Yıllık enflasyon şu anda % 30 civarında. Herkes her şeyin farkında, farkında olmayanlar da yavaş yavaş farkına varıyor. Elektriğe % 15 zam, doğalgaza % 15 zam gece yarısı… Bir devlet düşünün ki kendi halkını soyuyor, soğana çeviriyor. Ülkeyi yönetenler utanmadan, sıkılmadan kendi vatandaşının cebinden çalıyor. Türkiye’yi açlığa, yoksulluğa mahkum ediyorsunuz. Bir an önce çekilin, bu milletin yakasından düşün! Yoksulluk, hayat pahalılığı ve yüreklerde yangın virüs gibi insanları yok ediyor, öldürüyor. Çare sandık! Çare, Cumhuriyet Halk Partisi! O sandık önümüze gelecek ve o sandıktan halkın ve hakkın iktidarı çıkarak bu kötü gidişe dur diyeceğiz” dedi.

Günaha Ortak Olmayalım

Yayınlanan tasarruf genelgesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yüksel; “Tasarruf Genelgesi yayınladılar. Bu tasarruf genelgesinde öneriler; ‘Pazara çıkarken liste yapın’ Vatandaşın liste yapacak halim mi var, bundan bile habersizler. Vatandaş gidiyor pazara, tane ile alıyor, yarım kilo alıyor, acil ihtiyaçlarını alıyor. Çoluğu çocuğu sebzeyi meyveyi görmesin diye bir an önce pazardan kaçıyor. Saraydan bunları görmüyor musunuz? Millet artık kilo ile bile alamıyor. Neymiş efendim ‘lokmaları küçültecekmişiz’ Millet o lokmaları unuttu… Maalesef ülkemizdeki manzara bu! Tasarruf yapın diye halkına telkinde bulunanlar yiyip yiyip bir türlü doymuyorlar. Geçen yıl cumhurbaşkanı sarayına ayrılan 3 milyar TL olan bütçe yetmedi. Doymadılar. Bir de yazlık saray ortaya çıktı. O saraya ödenen miktar 640 milyon TL. 300 odalı bir yazlık saray… Bir ülkede, ülkeyi yönetenler saraylarda saltanat sürüyorsa bu ülke düzlüğe çıkmaz.

Tüm millete sesleniyorum; israf haramsa, israftan yana oy kullanan da o harama ortaktır. O israf denizinde yüzenleri bir an önce terk edeceksiniz, terk etmeliyiz ve o günaha ortak olmamalıyız” diye konuştu.

Yerin Altını da Üstünü de Sattılar

Çiftçinin, üreticinin meydanlara indiğini, isyan ettiğini kaydeden Yüksel; “Tütün üreticisi de meydana indi, inmek zorunda kaldı. Bir avuç sigara şirketini zengin edebilmek için Türk tütününü yok edenlere karşı sokağa inmek zorunda kaldı. Hatay’da öğretmen ataması isteyen bir kardeşimize ne demişti; ‘Öğretmen açığı yok!’ Artık ne dediklerini de bilmiyorlar. Dün de Milli Eğitim Bakanı çıktı ‘öğretmen açığımız çok’ dedi. Şu anda ülkemizin 100 bin küsür öğretmen açığı var. Halkın gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Bir yalan daha çıktı ortaya… Demişlerdi ki; ‘Bütün dünya ülkeleri, Avrupa ülkeleri aşıdan para alıyor’ Toplumda bir algı yaratıp akıllarla, zeka ile oynamaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmemeliyiz. Ortaya çıktı hiçbir ülke aşıdan para almıyor. Ekonomik krizde olan Yunanistan aşı olan her gencine 150 euro da yardım yapıyor, haberiniz var mı?

Vatandaş sokakta diyor ki; ‘İmdadımıza yetişin, bizi kurtarın, bizi bu sefaletten, açlıktan, yokluktan, belirsizlikten, umutsuzluktan, çaresizlikten kurtarın’ diye haykırıyor. O sesi duyuyoruz, kurtaracağız! Hep beraber Türkiye’mizi, Yaradan’ın bize bahşettiği bu güzel vatanı, cennet vatanı kurtaracağız, kurtarmalıyız. O halkın sesini duyuyoruz, milletin sesini duyuyoruz. Çare sandık! Sandığı da kendimiz için istemiyoruz. Şu an yer üstünde satmadık bir şey bırakmayanlar yeraltını, taşı, toprağı da satıyor, Türkiye’nin geleceğini de satıyor. Onlardan kurtulmak için sandığı istiyoruz. Erken seçim istiyoruz. Bunu vatan adına, hak adına, halk adına istiyoruz. O sandık gelecek bu vatan haramilerden, yiyip yiyip doymayanlardan, israf denizinde yüzenlerden kurtulacak. Buna inanalım. Bu inançla, bu heyecanla, herkesi, gelecek nesiller için, yaşanabilir mutlu bir Türkiye için, Cumhuriyet Halk Partisinde saf tutmaya, omuz vermeye çağırıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here