Yüksel; “Korkmadan, Yılmadan Yürümeye Devam Edeceğiz”

0
113

CHP İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Korkmadan, Yılmadan Yürümeye Devam Edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen ailesi, Adalet nöbetinden sonra, gelenekselleşen Yeryüzü iftar yemeğini okunan dualarla gerçekleştirdi. Kalabalık bir halk topluluğunun katıldığı bu güzel İftar yemeğinden sonra, CHP İlçe Başkanı Fevzi Yüksel bir konuşma yaptı.

Ramazan’da paylaşımın ve birlikteliğin en güzel örneğinin bu iftar sofrasıyla gösterdiklerini ifade eden Yüksel, katılan herkese teşekkür etti. Bunun bir anı olarak kalacağını kaydeden Yüksel; “Daha güzel bir Ramazan’da, yüzlerimizin güldüğü Ramazan akşamında tekrar bir yer sofrasında daha kalabalık bir şekilde bir arada olmak için dua ediyorum” dedi.

Adalet Çökerse Ahlak Çöker

Yeryüzü İftar Sofrasında ‘adalet’ için bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Yüksel; “Ülkemizde adalet var mı? Ülkemizde adalet yok. Adaletin A’sı bile yok. Adalet çökerse devlet çöker, Adalet çökerse ahlak çöker, maneviyat çöker, insanlık çöker. Büyük düşünür, büyük devlet adamı Timur, bir askeri dehadır, bir devlet adamıdır. Timur, ‘Ülkeler kılıçla alınır ama adaletle korunur’ demiştir. Kutsal kitabımız aynen şöyle buyurmuştur; “Allah adaletle yönetenleri sever”. Yine Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde aynen şunları ifade etmiştir; “Kafirlerin iktidarı bile eğer Adil ise sürebilir ama müminlerin iktidarı eğer adaletsiz ise mutlaka yok olup gider.”

Ben de inanıyorum, güveniyorum, aynı inançla adaletsiz olanlar elbet çekip gidecektir. Yine büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adalete bakış açısını aynı şekilde ifade etmiştir; “Memlekette millet işleri duygularla, hatırla, dostlukla yönetilemez. Bir ülkede adalet yoksa o ülkede anarşi başlar kaos başlar’ demiştir. Aslında Adalet olmayan yerde hiçbir şey yoktur demek istemiştir. Dünyada bir hak vardır, birde Adalet vardır ve bu iki şey her şeyin üstündedir” şeklinde konuştu.

“Bıçak Kemiğe Dayanmıştır”

Ülkemizin adaletin olmadığı bir süreci yaşadığını savunan Yüksel; “Sabır bitmiş, bıçak kemiğe dayanmıştır. Ülkemiz adaletin, eşitliğin olmadığı, ahlaki çöküntünün yaşandığı bir süreci yaşıyor. Niye Adalet istiyoruz, niye yollara düştük, soruyorlar. Bu yürüyüş, bir çığlıktır. Bu adalet yürüyüşü olumsuzluğa, adaletsizliğe, vurguna, yolsuzluğa, hırsızlığa karşı bir başkaldırıdır. Direneceğiz ve direne direne kazanacağız. Bu yürüyüş sadece Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili mahkum edildi diye değil. Bu yürüyüş sadece CHP’liler için de değil.

Bu yürüyüş ülkede adaleti bozanlar için bir yürüyüş. Bu sadece CHP’nin kavgası da değil. Adaletsizlik içinde inim inim inleyen, kıvranan, içerde yatan gazeteciler için, Cumhuriyet Gazetesi, Sözcü Gazetesi için, kutsal zeytin ağacı, için kutsal zeytin tanesi için… Dereleri yok eden, yandaşa peşkeş çeken zihniyete karşı bir yürüyüş… İnim inim inleyen, evine ekmek götüremeyenler için bir yürüyüş… İşsizlik içinde kalanlar için bir yürüyüş… Korkmadan, yılmadan yürümeye devam edeceğiz. Adaleti bulana kadar yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

“O Adaleti Bulacağız”

15 Haziran 2017 tarihinde başlayan ‘Adalet Yürüyüşü’nün adaleti ve demokrasiyi sağlayana kadar devam edeceğini vurgulayan Yüksel; “Birileri çıkmış, ‘yürüyenler Anarşi yaratır’ diyor. Sen hangi ülkede yaşadığının farkında değilsin, sen ülkedeki adaletsizliğin, hukuksuzluğun, işsizliğin, vurgunun farkında bile değilsin. ‘Akılsız başın cezasını ayaklar çeker’ diyor. Allah’ın verdiği bir akıl var, bir de baş var, bir de fikir var. Biz ayaklarımız da çekse, başımız da çekse, ayaklarımıza karasularda inse, adalet için, hak için, demokrasi için, insanlık için haykırmaya, yürümeye devam edeceğiz. Başta genel Başkanım olmak üzere, inatla, cesurca, hiçbir şeye aldanmadan, korkmadan günlerdir yürüyen, yüreğini demokrasiden, haktan, hukuktan, adaletten yana koyan, bu konuda tavır gösteren, korkmayan, yılmayan insanların hepsini selamlıyorum. Hepsine Belen’den selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Hiçbir şeyden korkmadan, yılmadan, adalet için, hak için ve gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmak için mücadeleye devam edeceğiz. O ‘Adalet’ nerede olursa, o adaleti tam bulana kadar, demokrasiyi tam bulana kadar, insan haklarını tam bulana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. O Adalet Kafdağı’nın ardında bile olsa, Erciyes’in tepesinde bile olsa, Ağrı zirvesinde bile olsa o adaleti bulacağız, bulacağız ve bulacağız… Adalet mutlaka gelecek, adaleti mutlaka sağlayacağız, buna mecburuz, yeni yetişen nesil ve çocuklarımız için mecburuz. Korkmadan, yılmadan devam edeceğiz. Ben sizlerin huzurunuzda söz veriyorum. Değil yürümek, koşmak gerekirse koşarız. Bu Atatürk Anıtı’nın önünde açlık grevi yaparız, o firavunlara, o saraydan halka tepeden bakanlara tarihi bir ders veririz, hesabını da sorarız” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here