Yüksel; “Haramilerden, Allah ile Aldatanlardan Kurtulacağız!”

0
33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık basın toplantısında yine gündeme dair açıklamalarda bulundu. Umutsuzluğa yer olmadığını kaydeden Yüksel, haramilerden, Allah ile aldatanlardan kurtulacaklarını kaydetti. Başkan Yüksel’in toplantısına CHP Belen Kadın Kolları yönetimi de iştirak etti.

Açıklamalarında, Türkiye’nin yeniden ayağa kalkmaya ve yeniden dirilişe ihtiyacı olduğuna işaret eden CHP İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Anadolu’nun Kemal’i, çareleri ve çözüm önerileriyle hazır! Reçetemiz ve hedeflerimiz hazır! Yeter ki sandık halkın önüne gelsin.

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, 4 Aralık’ta Mersin’de büyük bir miting yapacak. Milletin sesi olan millete geliyor. Herkesi Mersin’e davet ediyorum. Gelin, hep beraberce gür bir şekilde haykıralım ve isteklerimizi anlatalım” dedi.

Yarım Simit Devri Başladı..!

Son günlerde tartışılan ekonomik gidişat hakkında da açıklamalarda bulunan Yüksel; “Emekliye, asgari ücretliye, işçilere, kadın ve gençlere sesleniyorum. Sizleri düşünmeyenlere kırmızı kart göstermeye davet ediyorum. Sizi düşünmeyene bu kartı göstermek zorundayız.

Bakın ne demişiz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve 3600 ek gösterge ile ilgili sorunları ortadan kaldıralım demişiz red vermişler. Asgari ücret vergisi kaldırılsın, yılda iki kez verilen emekli ikramiyeleri 2000 TL olsun demişiz red vermişler. Çiftçilere ucuz akaryakıt demişiz, elektrikten KDV alınmasın demişiz red vermişler. ‘Peki, bu diş güçler kim?’ demişiz, yine red vermişler. Şimdi sıra halkımızda! Artık bizler de bunlara kuvvetli bir red vereceğiz.

‘Asgari ücret ne kadar olmalı?’ diye tartışıyoruz. Bakın değerli halkımız, asgari ücret nasıl olursa olsun, ne kadar olursa olsun, bu ortamda ne verirsen ver yetmeyecek. Önce enflasyon ve hayat pahalılığının durması lazım!

Açlık sınırı Kasım ayında 3890 TL olarak açıklandı. Bu rakamın altında alanlar açık ve sefalete mahkûm! Bu rakamlar milyonlarca kişinin açlık sınırı altında yaşadığını ve ıstırap çektiğini gösteriyor. Ülkemizde Ekmek kuyrukları başladı. Bu ülke nasıl bu hale düştü? Yediler, sattılar, kul hakkı yediler bu hale düştü. Artık yarım simit devri başladı” şeklinde konuştu.

Bunlar Halkı Aldatıyorlar

Halkımızın söylemlerle aldatıldığını da sözlerine ekleyen CHP’li Yüksel; “Size bir soru soruyorum. Henüz açılmadan geçiş fiyatı artan köprü nerede biliyor musunuz? Açılmadan fiyatı artan köprü Türkiye’de! Çanakkale Köprüsü! Henüz açılmadan geçiş ücreti 15 Euro olarak açıklanmıştı. Fiyat açıklandığında geçiş 150 TL idi, şu anda geçiş bedeli 210 TL oldu.

Faize karşıyız diyorlar ama faizin ağa babaları kendileri! Londra’daki tefecilere Türk milletinin parasını faiziyle ödeyen bunlar. Çiftçinin, üreticinin faizini silin bakalım da yiğitliğinizi görelim. O zaman faize karşısınız diyebilelim.

Avrupa bizi kıskanıyormuş! Almanya’da emekli 2000 Euro alıyor, Avrupa’daki emekli dünyayı geziyor, huzurlu ve mutlu bir hayat sürüyor. Ancak Türkiye’de emekliler torununun yüzüne bakamıyor. Ekmek kuyruğundalar ve perişan haldeler.

Mutlaka bu gidişattan kurtulmalı, bu düzene son vermeliyiz. Haramilerden, Allah ile aldatanlardan kurtulmalıyız. Elbette kurtulacağız, umutsuzluğa yer yok!

‘Kime verelim, bunun alnı secdeye değiyor’ diyorlar. Bu da yalan, secdeye değiyor gibi yapıyor. Halk inim-inim inlerken şatafatla yaşanmaz, halk aç iken tok gezilmez. Bunlar halkı aldatıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Gerçek Enflasyon Rakamı Vergi ve Harç Artışında

Gelir dağılımında adalet istediklerini de vurgulayan Yüksel; “Bakınız, emekliye ve asgari ücretliye, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamına göre 9,8’lik artış yapıldı. Geçtiğimi günlerde açıklanan vergi ve harçlara ise 36,20 zam yapıldı. İşte gerçek enflasyon rakamı budur. Bu bir zulümdür ve bu zulümden vazgeçilmelidir.

Biz adalet, hak ve hukuk istiyoruz. Gelir dağılımında adalet isteyenlerin partisiyiz. Kadınların, gençlerin partisiyiz. Umudun ve umutları yeşerten partiyiz. Önceki gün Konya’da Ak Parti’den ayrılanlar, gelip CHP’ye katıldılar. Her geçen gün büyüyoruz ve herkesi CHP’ye davet ediyoruz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here