Yüksel; “Enflasyonu Akışına Bıraktılar, Halk İnim İnim İnliyor”

0
29

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Enflasyonu Akışına Bıraktılar, Halk İnim İnim İnliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık yaptığı gündem değerlendirme toplantısında, ülkenin gerçeklerine değindi.

Yetkililer tarafından ülkenin büyüdüğüne dair açıklamalar yapıldığını ancak bunların gerçeği yansıtmadığını savunan Yüksel, son yıllarda alın terinin payı düşerken sermayenin payının yükseldiğini öne sürerek; “Türkiye savruluyor, Türkiye yönetilmiyor, Türkiye bir bilinmeze sürükleniyor demiştik ve altını çizmiştik. Türkiye deneme, sınama ve yanılma yöntemi ile güya yönetiliyor. Önce deniyorlar olmuyor, sınıyorlar olmuyor, değiştiriyorlar olmuyor, bir türlü dikiş tutmuyor çünkü ülkeyi yönetmek için ortak akla, ortak bilime ihtiyaç var” dedi.

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye için, Türk insanı için, Türkiye Cumhuriyeti için, geleceğimiz için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Yüksel; “Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iç barışı, iç güvenliği ve itibarlı, dünyayı sallayan bir Türkiye için büyük bir şans! Giresun’dan seslendi ‘Biz ülkeyi saraylardan değil, Çankaya’dan ortak akılla, ortak fikirle, bilimle, ilimle yöneteceğiz. İnsanımızın yüzü gülecek, gencimizin yüzü gülecek, çocuklar yatağa aç girmeyecek! Türkiye’nin zenginliğini tüm Türkiye Cumhuriyeti’nin insanları eşit şekilde paylaşacak ve yüzler gülecek bunun sözünü veriyoruz!’ Sayın genel başkanımız, halkın adamı bunun sözünü veriyor, bilirsiniz sözünü verdimi de sözünde durur” dedi.

“Kimin Büyüdüğü Ortada”

Türkiye’de emek ve alın terinin yok hükmünde olduğunu hiçbir değeri olmadığını da kaydeden Yüksel; “Güya Türkiye %7 büyümüş. Adaletsizliğin, eşitsizliğin olduğu bir süreçte hiçbir sorun Türkiye’de düzelmez, düzlüğe çıkmaz. %7 büyüyen kim, halk mı büyüdü, emekli mi büyüdü, asgari ücretli mi büyüdü? Kimler büyüdü? İşte bir avuç Türkiye’nin iliğini sömürenler büyüdü, ülkeyi yöneten bir avuç zümrenin geliri büyüdü, cebindeki para, serveti büyüdü, içerideki ve dışarıdaki bankalardaki paraları büyüdü ve birkaç maaş alan insanların cebindeki para büyüdü. Büyüyen bunlar! Asgari ücretle çalışanlar, emekliler, çiftçiler, esnaf, milyonlar büyümedi, büyümediği de gayet ortada. Şu rakamı sizlerle paylaşmak istiyorum; son iki yılda %37’den %25’e düştü alın terinin payı, sermayenin payı ise %42’den %54’e yükseldi. Kimin büyüdüğünü bu rakamlar zaten açık bir şekilde ortaya koyuyor” diye konuştu.

Enflasyon rakamlarının yükseldikçe yükseldiğini rekor üstüne rekor kırdığını ifade eden Yüksel; “Enflasyon rakamları açıklandı, güya enflasyon %80! Bağımsız kuruluşlara göre %180 bir enflasyonla karşı karşıyayız. Enflasyon %100’ün çok çok üstünde, bu bir gerçek kimi kandırıp, kimi aldatıyorsunuz. Halk iliğine kadar enflasyonla yaşıyor, onun ızdırabını, onun acısını çekiyor. Son yüzyılın en kötü ekonomi yönetimi ile karşı karşıyayız. 15 aydan beri enflasyon yükseliyor, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıyor. Enflasyonu akışına bıraktılar, halk altında inim inim eziliyor” şeklinde konuştu.

Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun ‘icraya düşenleri ödemeyin’ önerisinde bulunduğunu ve bunun üzerine bu yönde bir karar alındığını hatırlatan Yüksel, bu kapsamda 2000 TL ve altı borcu olanların icra dosyalarını kapatma kararı aldıklarını kaydetti.

“Halkın Partisinde Birleşelim”

Dünya genelinde kriz yaşandığını ancak tüm ülkelerin insanlarının mağdur etmemek adına ardı ardına destek paketleri açıkladığını söyleyen Yüksel; “Avrupa’da enflasyon %7-8 civarındayken paket üstüne paket açıkladılar, insanlarını rahat ettirmek için, insanları mağdur olmasın diye. Bizde ne yaptılar IBAN numarası verdiler, halktan istediler çünkü yok, çünkü israf ettiler, haram yediler, kul hakkını çatır çatır yediler, Türkiye Merkez Bankası eksi rezerde olduğu için bırak destek vermeyi halka IBAN numarası vererek para istediler. İşte ülkenin geldiği nokta bu! Almanya 65 milyar euroluk destek paketi açıkladı kışa girerken.

Türkiye’yi yediniz, bitirdiniz, israf denizinde yüzdürdünüz, hala yüzdürüyorsunuz ve gemi karaya oturdu. Az kaldı! Bütün halkımıza sesleniyorum, az kaldı, az sabrediyoruz ve sabrın sonu selamet! Hep beraber kurtuluyoruz. Onun için herkesi Cumhuriyet Halk Partisi’nde, halkın partisinde halkı düşünen, hakkı düşünen partide birleşmeye, bütünleşmeye çağırıyorum. Anadolu’nun Kemal’i, halkın adamı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, bu şansı onunla beraber iyi kullanmak için saf tutmaya, birleşmeye, bütünleşmeye çağırıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here