Çöloğlu; “Esnafa Elektrik Kullanımı ile İlgili Özel Tarife Uygulanmalı”

0
35

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu; “Esnafa Elektrik Kullanımı ile İlgili Özel Tarife Uygulanmalı”

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, elektriğe %50 zam yapılmasının esnafı ciddi anlamda olumsuz etkilediğini söyledi.

Pandemi sürecinde ve ardından yaşanan fiyat artışları ve ekonomik sıkıntılarla esnafın zaten oldukça zor bir durumda olduğunu söyleyen Çöloğlu, yapılan bu zamla esnafın işin içinden çıkılamaz duruma düştüğünü kaydetti.

Çöloğlu; “Esnaf zaten elektrik faturalarını ödemekte yeterince zorlanıyordu. Hangi esnafa gitseniz belki de ödenmemiş faturalarda görebilirsiniz bazılarında. Biz bunları nasıl telafi edeceğiz diye düşünürken üzerine bir de %50 elektriğe tekrardan zam gelmesi esnafımızı iyiden iyiye sıkıntıya soktu. Şimdi esnaflarımız arıyor, ne yapacağız başkanım diyor. ‘Ben buzdolabının fişini çeksem ürünler bozulacak satamayacağım, buzdolabını çalıştırsam elektrik faturasını ödeyemiyorum’ diyor. Bu durum gerçekten esnafı olumsuz anlamda çok etkiledi. Zaten kritik dönemdeyiz, esnaf kendi ayakları üzerinde kalmaya çalışıyor.

Esnaf için zaten çok fazla yapılan bir şey yok, biraz kendi kaderine bırakılmış. Kendi ayakları üzerinde kalmaya çalışan esnaflarımız bir de bu elektrik faturalarıyla, Bağ-Kur ve sosyal güvenlik kurumu ödemeleri, farklı ödemeleri var bunlarla nasıl baş edecek bilemiyorum. Vergi ödemeleri, sosyal güvenlik kurumlarına olan borçlarımızla ilgili bir iyileştirme beklerken, af beklerken bir de üzerine elektrik faturalarına %50 zam gelmesi esnafı daha da büyük sıkıntıya soktu. Bence bu konuda esnaflara biraz daha yardımcı olunması lazım” şeklinde konuştu.

Esnafa elektrik kullanımı ile ilgili özel bir tarife uygulanması gerektiğini de sözlerine ekleyen Çöloğlu; “Bu zamların altından kalkması mümkün değil esnaflarımızın. Sırf elektrik faturasını ödeyemeyeceği için iş yerini kapatacak esnaflarımız olacaktır. O yüzden bir an önce bu konuda esnafa yardımcı olunması gerekiyor. Bunun belli kilovata kadar olanlarını çıkarttılar ama onlar çok aşağıda kalıyor bizim için.

Bugün bir meşrubat dolabı, bir şarküteri için bir dolap çalıştırsa belirlenen kilovatı geçiyor. Küçük esnafımız bile 2 tane dolap çalıştırıyor. O sınırları çok çok aşıyoruz zaten bizim onun aşağısında kalmamız ondan faydalanmamız mümkün değil. O rakamların, o kilovatların daha yükseğe çıkartılması gerekiyor” şeklinde öneride bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here