Yüksel; “Cumhuriyete, Son Nefesimize Kadar Sahip Çıkacağız”

0
77

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Cumhuriyete, Son Nefesimize Kadar Sahip Çıkacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, dün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yüksel, halk oylamasını değerlendirdi. Sözlerine Tunceli’de kaybettiğimiz vatan şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınları ve Türk Milletine başsağlığı dileyerek başladı.

Halk oylaması sırasında ve öncesinde, yoğun bir şekilde çalışanlara teşekkür eden Yüksel; “60 günden beri HAYIR kampanyasına gönül veren tüm dostlarımızın emeğine yüreğine sağlık. Sandık Başkanlarımıza, Sandık kurulu üyelerimize, Okul görevlilerimize, sonsuz teşekkür ediyorum.  Islak imzalı tutanakları akşam saat 18.00 da Yönetim masasına ulaştıran, sandıklara cansiperhane bir şekilde sahip çıkan tüm gönül dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Seçim sonuçlarının YSK tarafından sabote edildiğini, halkın sandıkta ‘Hayır’ dediğini ancak YSK’nın bunu göz ardı ettiğini söyleyen Yüksel; “Birileri bizlerden rahatsız olabilir. Birileri Fevzi konuşuyor düşüncesini açıklıyor diye rahatsız olabilir, birileri devletin mülki amirine bizi şikayet edebilir. Ben ve CHP ailesi şu anda da bundan sonrada Allah’ın verdiği aklı, gözü, kulağı kullanacağız. Birileri aklını kiraya verebilir birileri Allah’ın verdiği dili, gözü kullanmayabilir ama biz sonuna kadar kullanacağız.

Biz iki Mustafa’yı çok severiz. Biri Peygamberimiz Hz Muhammed, biri de Allah’ın bize armağanı olan Mustafa Kemal Atatürk. Hz. Peygamber efendimiz bize adaleti emretmiştir. Adaletten şaşmayın demiştir. Eşitliği emretmiştir. Ama maalesef bunlar göz ardı ediliyor, yok sayılıyor. Ben onları Kuran’a Allah’ın elçisinin söylediklerine uymaya davet ediyorum. Mustafa Kemal de bize Türk milleti olmayı öğretmiştir. Küllerinden yeniden doğup özgürce yaşamayı öğretmiştir. Biz bu iki Mustafa’nın dediğini sonuna kadar yapacağız” dedi.

Bu Seçim Meşrutiyetini Yitirmiştir

Referandumun eşit şartlarda gerçekleştirilmediğini de öne süren Yüksel; “Eşitlik ilkesi bertaraf edilmiştir. Devletin en tepesindeki insan bile hayır verenleri terörist ilan etmiştir. Toplumun her kesimini kucaklaması gerekenler bi taraf olmuştur. Bir de bunun üstüne maalesef seçim hilesi karışmıştır. Bu seçimler kamu vicdanın da geçerli not alamamıştır. Yasa çok açık. Daha önce aynı YSK mühürsüz oy pusulaları ve zarfları geçersiz diye seçim iptal etmiştir. Hiç kimse yasaların üstünde değildir. Bazı sandıklarda Evet mührüyle seçim yapılmıştır. Bu nedenlerle bu seçim meşrutiyetini yitirmiştir.

Bu kadar seçimde bulunduk. İlk defa sandık başkanlarına teslim edilen zarflar eksik teslim edilmiştir. Her zaman fazla oy pusulası dağıtılırken neden bu kez eksik? Birilerinin cebinde oy pusulası olduğu için…” şeklinde konuştu.

Vicdanlarının Sesinden Kurtulamayacaklar

Yaşananların vicdanlarda yer bulamadığını kaydeden Yüksel; “Ben hayatımda üç adalete inandım. Biri Halkın adaleti, biri hukukun adaleti. Bunun ikisi şaşar-beşer, bazen kandırabilirsin ama Allah’ın adaleti işte onu kandıramazsın. Bu haksız hukuksuz seçim vicdanlara mahkum olmuştur. Vicdan dinin yarısıdır. İslamiyet vicdanı emreder. Vicdanların kötü bir huyu var, bazen kaybolur ama özellikle geceleri çıkıp gözünüzün önünde döner durur. İşte bu adaletsizliği yapanlar sonsuza kadar vicdanlarının sesinden kurtulamayacaklar.

Ben yasayı çiğnerim bana bir şey olmaz demesinler boşuna, tarih ibretle dolu. Elbet yürekli bir savcı çıkar, elbet yürekli bir siyasi oluşum çıkar, burunlarında fitil fitil çıkararak bunun hesabını er-geç sorar” diye konuştu.

Bu Maç Millet Tarafından İptal Edilecektir

1961 ve 1982 anayasalarının hala tartışıldığını hatırlatan Yüksel; “Bir anayasa toplumun en az yüzde 80’inin oyunu almalı, içlere vicdanlara sinmeli. Şimdi ne oldu 16 Nisan’da OHAL’de zorlama bir seçim yaptırılmıştır. OHAL’deki seçim %50’nin az üstünde olur çıkmıştır. %50’ye yakın hayır demiştir. Toplum vicdanında kabul görmemiştir.

AKP yetkilisi şunu diyor; ‘Buna toplum alışır, Unutur Türk Toplumu…’ Birileri unutabilir ama biz usulsüzlüğü, haksızlığı, zulmü, para kutucuklarını, 17-25 Aralık’ı unutmayacağız, unutturmayacağız.

Maçın kaç-kaç bittiği değil sonucu önemli diyor. Birde maçın ahlakı var. O maçta şike varsa o maç iptal olur. Eninde sonunda bu maç millet tarafından iptal edilecektir.

Başınızı dik tutun, ben onurluyum ve umutluyum. Ümit verici bir sonuç çıkmıştır. Azimle, inatla ve inançla cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacağız” dedi.

Bu Birliktelik Devam Edecek

Belen’de kendilerine biçilen sadece 3500 oy olmasına karşın 8000 oy aldıklarını kaydeden Yüksel; “Gerçekten vatansever, milliyetçi olan ülkücülere de teşekkür ediyorum. Sonuçların analizine gelince, büyük bir başarı, büyük bir hedef ve sorumluluk ortaya çıkmıştır. Bu sonuçlarla 2019’da yapılacak yerel seçimlerde bu birliktelik, bu vatanseverlik duygusu altında birleşme devam etmelidir. Hatay, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini alacağız. Eştikleri kuyuya düşmüşlerdir. Toplumun duyarlı olan insanları, birleşmez denilen insanları, vatan ve gelecek uğruna birleşmiştir. Bu birliktelik devam etmeli ve edecektir. Türkiye’yi layık olduğu noktaya taşıyacağız bu birliktelikle. Biz cumhuriyetin neferiyiz. Allah’ın verdiği ömürle, Atatürk’e, milliyetçiliğe, cumhuriyete, vatanseverliğe son nefese kadar sahip çıkacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Toplantı sonunda alkışlar eşliğinde, hep bir ağızdan İzmir Marşı söylendi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here