Vatan Partisi İlçe Başkanı Bedir; “Artık Birlik Zamanı”

0
109

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir; “Artık Birlik Zamanı”

Referandum sürecinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, halk oylaması sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

‘Evet-Hayır’ kavgasının artık geride kalması gerektiğini, artık birlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan İbrahim Bedir; “Anayasa değişikliğine ilişkin ‘Evet’-‘hayır’ dönemi arkada kalmıştır ve arkada kalmalıdır. Bugün yeniden herkes Vatan Savaşı mevzisine girmelidir. Biz parti olarak milletimizin, kamplaşma yerine ülkemizin geleceğine yönelen bölünmeye karşı birlik zamanı olduğunu düşünüyoruz. Maç bitmiştir ve halkımız yüzde elli, eli bir eşitliğe karar vermiştir. Biz bu oylamanın galip olanlar, mağlup olanlar diye ikiyi ayırmıyoruz. Biz bu dönemlerde halkımızın yeniden el, ele vererek, ülkenin geleceği için uzlaşma içinde olmasını diliyoruz. ABD Merkezli bir fitne ve fesat çağrılarını ve kampanyalarını halkımızın dikkate almayacağını düşünüyoruz. Sokak çağrıları kavganın, yeniden cepheleşmenin çağrısıdır” şeklinde konuştu.

Evet hayır kavgasını bir yana bırakarak, birleşip PKK ve FETÖ’ye karşı vatan savunması gerçekleştirilmesi gerektiğini savunan Bedir; “Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki yüzyıllık hesaplaşmadan söz etmesi, kamplaşmadan medet uman fitne ve fesat yuvalarına fırsat yaratacaktır. Bugün geldiğimiz nokta hayır ve evet cepheleri değil, FETÖ-PKK ve onun üst aklı ABD’ye karşı milletimizi birleştirmek, vatanımızı savunmaktır. Birincisi, ABD’nin iktidar projelerinin içinde olmayacağız. Amerika’nın projelerinin karşısında yer alacağız. PKK ve onun siyasi uzantısı olan HDP ile aynı masada olmayacağız, böyle bir cephenin karşısında yer alacağız.

Hatay ilimiz açısından baktığımızda, sınırlarımızdaki her türlü terör örgütlerinin temizlenmesi için bir seferberlik başlatılması gereğine inanıyoruz. Hatay ilimizin yaralarının sarılması, ekonomik krizden kurtulması için Türkiye-Suriye masaya oturmalı dostluk ilişkilerini yeniden düzenlemelidir.

İlimizde 600 bin Suriyeli mülteci bulunmaktadır. Bu insanların zor durumda olduğunu biliyoruz. Suriye ile ilişkinin düzelmesi bu insanlarının yeniden sağ-selim vatanlarına dönmesinin yolunu açacaktır. Bölgemizle barış, iç barışı güçlendirecek ve yeniden milletimizi birleştirecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here