Yüksel; “CHP Belen Sesini En Gür Şekilde Çıkarmaya Devam Edecek”

0
145

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, aylık değerlendirme toplantısını partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yüksel, partilerinin yaptığı çalışmalarla Belen’e damga vurduğunu kaydetti.

CHP’nin Belen’de yoğun çalışma temposunun bazılarını rahatsız ettiğini savunan Yüksel; “‘Nereden çıktı bu Cumhuriyet Halk Partisi, biz al gülüm ver gülüm Belen’de durumu idare ediyorduk, bu CHP nereden çıktı, CHP’yi durmamız lazım. Belen’de Cumhuriyet Halk Partisi gölge olarak kalmalı, tavır koyan değil, haksızlık, adaletsizlik karşısında ses çıkaran değil, susan, yerel seçimde aday çıkarmayan, idare ortaya koymayan bir CHP istiyoruz’ diyorlar. Yerel seçime girerken Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen bazıları da maalesef ki ‘Yerel seçimde ne yapmamız gerekir’ diye başka bir partinin adayına soruyorlardı, onları kınıyorum.

Şunu haykırmak istiyorum Cumhuriyet Halk Partisi Belen’de vardır, var olacaktır, sesini en gür şekilde çıkaracaktır ve iradesini her zaman olduğu gibi ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Mısır eski Cumhurbaşkanı için tüm yurt genelinde gıyabi cenaze namazı kılınmasını da eleştiren Yüksel; “Diyanet Mısır’ın görevden darbeyle uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı için sela verdi ve gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Bugün Türkiye Cumhuriyetini kuran, kurtaran, koruyucular, Ulu Öndermiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını hiçbir zaman hatırlamayan Diyanet ‘9 yaşında kız çocuğuyla evlenilir’ diyen Mursi için gıyabi cenaze namazına davet ediyor. Bunu halkın takdirine bırakıyorum” dedi.

Ülkemiz sancılı bir yalnızlık içerisinde olduğunu savunan Yüksel; “Ülkemiz, Avrupa’da yok, NATO’da yok, komşularla ilişkide yalnız, adalette yalnız, demokraside yalnız, Suriye konusunda yalnız, Ortadoğu’da yalnız… Yalnızlık çekiyoruz, sancılı bir yalnızlık çekiyoruz. Bu şekilde bir ülke rahata ve huzura kavuşamaz. Yalnızlık sadece Allah’a mahsustur. Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi ‘Dünyada barış ülkemizde Barış’ felsefesine mutlaka ülkemizin dönmesi gerekmektedir. Başka çare yoktur. Bu yalnızlıkla bir ülke yaşayamaz” diye konuştu.

Ülkenin ileri gelenlerinin vatandaşlarıyla bile birlik içerisinde olmadığını öne süren Yüksel; “Kendi ülkesi içerisinde vatandaşları ile birlik, beraberlik içerisinde değil. Her türlü hakaretin yapıldığı, her türlü iftiranın atıldığı, her türlü gıybetin yapıldığı bir süreci yaşıyoruz, israfı yaşıyoruz. Kul hakkının yendiği günleri yaşıyoruz. Adaletsizliği, hukuksuzluğu yaşıyoruz. İnsanlar kendini yakmaya başladı. Ekonomi o kadar kötü ki, işsizlik o kadar büyüdü ki insanlar artık kendini yakıyor. Geçim sıkıntısı çekenlerin intihar girişimi son 5 yılda 5 kat arttı.

Dinimizde ve insanlık tarihinde Adalet her şeyin başında gelir. Adaleti olmayan bir ülke yıkılmaya mahkumdur, ayakta duramaz. Peygamber Efendimiz aynen şunları ifade ediyor; ‘Bir saatlik Adalet bin saatlik ibadetten daha hayırlıdır.’

Utanmadan sıkılmadan Ekrem İmamoğlu’nu özür dilemeye davet ediyor. Bugün özür dilemesi gereken kişiler özür dilemiş mi? Yıllardır bu millete hakaret edenler, çiftçiye ananı da al git diyenler, şehide kelle diyenler, çöplük diyenler, millete illet, zillet diyenler özür dilemiş midir ki? Önce bu millete her türlü ağır hakaret yapanlar özür dilemelidir” şeklinde konuştu.

Pazar günü gerçekleştirilecek İstanbul seçimlerine de değinen Yüksel; “Pazar günü İstanbul’da bir seçimle karşı karşıyayız. Sadece İstanbul’da bir belediye başkanını seçmeyeceğiz. İstanbullular, hak, hukuk, adalet için sandığa gidecek. Bu seçim İstanbul seçimi olmaktan çıkmıştır, bir adalet, bir hukuk ve hakkın teslim edilme seçimi haline dönmüştür. Onun için Türkiye’deki 81 Milyonu ilgilendirmektedir. İnşallah Allah’ın izniyle adalet yerine gelecek, hak, hukuk yerine gelecek ve Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tekrar seçilecek” diye konuştu.

Adalet yürüyüşünün 2. yıldönümünü kutladıklarını ancak iki yıl geçmesine rağmen adalet arayışının bitmediğini kaydeden Yüksel; “Çünkü Türkiye’de adaletsizlik tavan yaptı, hukuksuzluk haksızlık tavan yaptı. Adalet yürüyüşü bitmez, bitmeyecek. Adalet arayışımız adalet gelene kadar devam edecek” dedi.

Yerel seçimlerde ittifak kurdukları İyi Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Ali Batman’ın CHP’ye yeniden üye olduğunu da söyleyen Yüksel; “Bugün aramızda olan Belen Belediye Meclis Üyemiz Ali Batman, tekrar cumhuriyetin son kalesine, demokrasinin son kalesine, yuvasına dönme kararı aldı, aramıza tekrar katıldı. Bundan sonraki siyasi çalışmalarına CHP çatısı altında devam edecek. Ali beye çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here