Yüksel; “Bu Yolun Sonu Görülüyor!”

0
52

chp belen2CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Taksimde başlayan ve ülke geneline yayılan olayların halk dirilişi olduğunu söyledi…

Gezi Parkı ile başlayan, rejim ve bayrağa sahip çıkmaya dönüşen toplum hareketini değerlendiren CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Demokratik haklarını kullanan halkın bu tutumu bir diriliştir! Buradan iktidara sesleniyorum; ‘Yolun sonu görülüyor!’ Bu şarkıyı dinlemelerini tavsiye ederim” dedi. Yüksel, ilimizde yaşanan Reyhanlı saldırısında ve eylemlerde hayatını kaybedenlerin sorumlularının istifası veya görevden alınması gerektiğini de belirtti.

CHP Belen İlçe Teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Yüksel, son günlerde yaşananları değerlendirdi. CHP’li Yüksel; “Ülkemizde son günlerde yaşanan olaylarda halk diriliş için bir araya geldi. Çevreye ve doğaya sahip çıkma ile başlayan bu uyanış, 10 yıldır Kaz Dağından Ardahan’a kadar, taş ocakları açma bahanesi ile ormanlar yok edilmesine karşı bir diliştir! Bu dirilişi ortaya koyanları, demokrasiye, özgürlüğe ve geleceğe sahip çıkmalarından dolayı kutluyorum.

Bu yaşanan direnişin altında; ülkemizdeki baskı, zulüm, işkence, rejimi değiştirme, Türk bayrağına karşı alınan tutum, Habur sınır kapısında yaşanan rezalet, terör rezaleti var. Bu 10 yıllık baskı karşısında Taksim, haklı bir direnişin ortaya çıkışıdır. Macun tüpten çıktı artık, geri içerisine koyamazsınız. Taksim’de yükselen ve ülke geneline yayılan sesin nedeni bunlardır. Bunlar hiçbir ayırım gözetmeden cumhuriyet değerlerine ve bayrağına sahip çıkanlardır. Eylemlerde gaz ve cop yemeyi göze alanları buradan selamlıyorum. CHP Belen’den onlara selam gönderiyorum” şeklinde konuştu.

İçki İçmeden Sarhoş Olanları Görüyoruz

Devlet yönetiminin ciddi bir iş olduğunu, ülkenin 11 yıldır sıkıntı yaşadığını savunan Yüksel; “Ülke yönetimi demokrasi hakkını kullanana birkaç çapulcu veya yüzde 50’sini zorla tutuyorum diyerek, densizliğini göstermiştir. Bu yolun sonu görülüyor! Bu şarkıyı dinlemesini tavsiye ederim. Afrika gezisi sonunda ülkeye geldiği gün yapmış olduğu açıklamada kendisini dinlemeye gelenler “Tayyip’in askerleriyiz!” sloganı atıyorlar. Oysaki bu rejime sahip çıkan halk kimsenin askeri değildir. Onlar sadece cumhuriyet ve laik ülkenin askerleridir. Gençlerin sarhoş gezdiğinden söz ediyor ama bizler son 10 yılda içki içmeden sarhoş olanları da görmekteyiz. İnsanlar sadece alkol alarak sarhoş olmazlar! İçmeden iktidar sarhoşu olanları görmekteyiz” diye konuştu. Türk milletinden özür dilenmesini, sorumluların istifası veya görevden alınmasını, rejim için meydanlara çıkanların serbest bırakılmasını istediklerini vurgulayan Başkan Yüksel, artık bu ülke üzerinde oynanan oyunun bozulduğunu belirtti.

Ülkemizde barış ve huzuru herkes gibi kendilerinin de istediklerinin altını ısrarla çizen Başkan Yüksel; “İlimizde sağduyu çağrısında bulunanlar, şunu unutmasınlar ki Hatay halkı et ve tırnak olmuştur. Barışın önündeki engeller kaldırılmalıdır ki, bu barış ve huzur devam etsin! Ayrıca, bu barışın ve huzurun bir bedeli vardır. Hatay’daki olaylar nedeni ile yetkililer bir bedel ödemeden bu sorumluluk üstlenmeden barış olmaz!” derken, Hatay’ın devrim şehidi verdiğini, bundan ötürü de Hatay halkına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here