Yöneticilerin İnadı İnat (1)

0
47

Değerli okurlarım, ülkemiz sporunda, özellikle futbolunda yaşanan olumsuz gelişmeler (bu sözlerim yerel futbolumuz için de geçerlidir) altyapıyı tekrar gündeminize getirmeme neden oldu. Şimdi, bu makalemi okuyan tüm yöneticilerin duygularını hiç düşünmeden, tek kalemde sizlere söyleyebilirim. “-Altyapının en iyisine sahibiz.” “-Gereğinden fazla yararlanıyoruz!” Yemezler!

Çok iyi bildiğimiz gibi, insanların yaşamını şekillendirecek, kaderini belirleyecek etmenlerin başında; Samimi olmak, Dürüst davranmak, Büyük düşünmek, Hayal kurmak, İdeallerin peşinde koşmak yatmaktadır. Daha da ileriye giderek, kabuğunu çatlatması, standartların dışına çıkması, belli bir limiti yakalaması olarak değerlendirilebilir.

Oysa ülkemizde oluşturulan altyapıların çoğu, UEFA ve TFF’nin talimatları doğrultusunda oluşturulmuştur. Oradan yararlanmak, o gençlerle başarılara koşmak zihniyeti maalesef yoktur. Altyapı bize çok şey çağrıştırmaktadır. Yine hepimizin çok iyi bildiği gibi yakın tarihimize kadar, insan havsalasının kabul edemeyeceği icatlar, keşifler yapılmadı mı?

Televizyon, bilgisayar ve yan ürünleri, cep telefonları vs. Bu buluşların yapıldığı dönemlerde, yeni kuşak bilmeyebilir ama bizim kuşak o günleri bilir ve de biliriz. Bazı zamanlarda kendimize soruyoruz; “Bundan 25-30 yıl önce nasıl yaşıyorduk?” Öyle ya da böyle yaşıyorduk. Radyolar vardı, evlerimizde telefonlar bulunuyordu. İnsanların belli bir kesimi hayatlarından memnundu.

Bunları neden yazdığıma gelince… Bütün güzellikler insanlar içindir. Toplumların rahat yaşamaları, yarınlarından emin olmaları, sağlam bir altyapıyla, bundan sonraki nesillerinde mutlu olmalarını sağlamaktır. Yine alt yapıya geldik takıldık. Efendim, alt yapısız hiçbir şey olmaz. Günü kurtararak adına kasamızı boşaltmanın kendimizi telef etmenin de bir anlamı yoktur.

Ülkemiz ve yerel futbolumuzun durumu ortada! Elle tutulur bir başarıyı gündeme getirmemiz mümkün değil. Alt yapıya yönelirsek ‘Başarıdan uçacak mıyız?’ diyenler o kadar fazla ki! Nedense bilmiyorum. Bilinen bir gerçek olmasına rağmen, alt yapıların önemini tekrar gündeminize getirmek şart oldu diye düşünmekteyim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here