Yine Sorun Elektrik!

0
64

İskenderun’un en büyük kanayan yarası ‘Elektrik Kesintisi’ dün yine başroldeydi. Yıllardır bir türlü giderilemeyen aksaklık dün yine İskenderunluları canından bezdirdi. Öğleden sonra saat 13.00 sularında başlayan kesinti vatandaşa önce ‘normal’ dedirtti. 10–15 dakika arayla bu kesintilerin kısa-kısa sürmesi ise yine işi çığırından çıkarttı.

15 dakikada bir kesilen ve belli bir süreden sonra yeniden verilen ‘enerji kesintisi’ saat 16.00 civarına kadar 10–12 kez tekrarlanırken, vatandaşı adeta canından bezdirdi. Kesintilerden bıkan İskenderunlu vatandaş gazetemiz idarehanesine gelerek sıkıntılarını yeniden dile getirdi ve şu sorulara cevap aradı;

1-Milletvekilimiz Sayın Orhan Karasayar! Yıllardan beri ‘Elektrik Kesintileri’nin aşılması için yatırım yapıldığını ve çalışmaların sürdüğünü söylüyorsunuz. Bu yatırımlar ve çalışmalar daha ne kadar sürecek ve kesintiler ne zaman son bulacak?

2-Valimiz Sayın Celalettin Lekesiz! Bundan 1 ya da 1,5 ay kadar önce ilçe protokolü ve TEDAŞ yetkilileri ile bir toplantı düzenleyip bundan sonra elektrik kesintilerinin yaşanmaması için her türlü önlemin alındığını ve sorunların da en kısa zamanda çözüleceğini belirtmiştiniz. Bu toplantının üzerine geçen vakitte herhangi bir düzenleme yapılamadı mı ki daha dün 10-12 kez ve kısa aralıklarla elektrik kesintisi yaşanmıştır?

3-Kaymakamımız Sayın Ali İhsan Su! Burada sıkça yaşanan elektrik kesintilerine sizlerde bizzat şahit oluyorsunuz. Dünkü kesintiden biz esnaflar kadar kamu kurum ve kuruluşları da büyük sıkıntı çekmektedir. Bu sıkıntının giderilmesi için TEDAŞ İlçe Müdürlüğüne veya bölge yetkililerine herhangi bir yaptırım uygulamayı düşünmüyor musunuz?

Esnafın, vatandaşın soruları bu yönde şimdi gelecek olan cevapları bekliyoruz!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here