Yılmaz Bahadır Amaç Mezarı Başında Anıldı!

0
1297

Dörtyol ilçesinde girdiği havuzda kalbinin durması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Yılmaz Bahadır Amaç, doğum gününde Kuzuculu’daki mezarı başında anıldı. Anma törenine Bilfen Ortaokulundan mezun olan arkadaşları da katıldı. Çok istediği Kabataş Erkek Lisesini kazandığını öğrenemeden vefat eden Yılmaz Bahadır Amaç, iyi bir Beşiktaşlıydı!

Dörtyol ilçesinde girdiği havuzda kalbinin durması sonucu yaşamını yitirdikten 12 gün sonra açıklanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre çok istediği Kabataş Erkek Lisesini kazandığı ortaya çıkan Yılmaz Bahadır Amaç, arkadaşları, sevenleri ve Beşiktaşlı taraftarlar tarafından doğum gününde mezarı başında anıldı.

Kuzuculu Mahalle Mezarlığı’ndaki anma programında Kur’an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesinin ardından 15 yaşındaki öğrencinin mezarına Beşiktaşlı taraftarlar tarafından çok sevdiği takımının forması konuldu. Öğrencinin ailesi de oğullarının mezarına “Ey on beşli Yılmaz’ımız, seni hiç unutmayacağız” yazılı pankart astı.

Baba Bahadır Amaç, acılarının taze olduğunu söylerken; “İyi bir doktor olup, vakıf kurarak ihtiyacı olanları ücretsiz tedavi etmek istiyordu. Koyu bir Beşiktaş taraftarıydı. Bu yüzden Beşiktaş’taki Kabataş Erkek Lisesi’ni hedefledi. Lise tercihini yaptıktan bir gün sonra havuzda yüzerken kalbi duran Yılmaz’ımız istediği okulu kazandı, ancak göremedi” dedi.

Yılmaz Bahadır Amaç, vefatından 12 gün sonra açıklanan LGS sonuçlarına göre 494 puanla Kabataş Erkek Lisesini kazandı. Kabataş Erkek Liseliler Derneği, Yılmaz’ın adını yaşatmak için bir burs fonu oluşturdu. Bu fonla Anadolu’dan gelen ihtiyaç sahibi yatılı öğrencilere destek olunacağı belirtildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here