Yıldırım; “Türkiye-Suriye Masaya Oturmalı”

0
123

İSÇEİD Yönetiminden Vatan Partisine Ziyaret

İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği (İSÇİED) Vatan Partisi İskenderun İlçe Yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İl Sekreteri Sadık Karakaş, İlçe Başkanı İbrahim Bedir’in ağırladığı, İSÇEİD Başkanı Ahmet Keven, yönetim kurulu üyeleri Nurullah Er, Mehmet Yıldırım, Aydın Koray, Hüseyin Odabaşı, Hasan Alagöz, Ali Demirdiren de kabulden ötürü teşekkürlerini ilettiler.

İSÇEİD eski başkanı Bayram Özarslan’ın ölümü sonrası oluşan yeni yönetimin sık-sık ziyaretler gerçekleştirdiğini kaydeden Ahmet Keven; “Partileri ziyaret ederek, sorunları anlatıyoruz. Vatan Partisini ziyaretimizin sebebi de yeni yönetimi tanıtmak ve sorunlarımıza çözüm aramada yardımcı olmalarını istemek” şeklinde konuştu.

Yeni yönetim olarak yeni bir yer tutarak çalışmalara başladıklarını kaydeden İSÇEİD Başkanı Ahmet Keven, çalışma ilkelerini anlatarak; “Atatürk Devrimlerini savunan, tek vatan, tek bayrak, tek millet düşüncesinde olan, ülkenin bağımsızlığını savunan, bölünmeye karşı çıkanlarla ortak davaya sahibiz. Bizim kırmızıçizgimiz budur. Bunlara karşı çıkanların yanında yer almayız. Siyasi partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine yaklaşımımız esas olarak budur” dedi.

Bölgesel sıkıntılardan da söz eden Ahmet Keven, Hatay ilinin riskli bölgede olduğunu kaydederek; “Hatay riskli bölgedir, özellikle ABD’nin desteklediği PKK ve PYD sınırlarımızda bize karşı savaşmaktadır. Hükümet Suriye’den getirdiğine iş vermekte ama bizim işsizimize iş verilmemektedir. Bu durum düzelmelidir” önerisinde bulundu.

Türkiye ve bölge ülkelerin birlikte harekete ettiklerine işaret eden Vatan Partisi il başkanı Yunus Özgür Yıldırım ise özellikle Türkiye-Suriye görüşmelerinin başlamasıyla ülkemizdeki Suriyelilerin büyük çoğunluğunun ülkelerine geri döneceklerini savunarak; “Atlantik bu topraklarda yenildi. Türkiye ve bölge ülkeleri birlikte hareket ediyorlar. Asya ülkeleri birlikte hareket ediyorlar. Türkiye yakında Suriye ile de devlet düzleminde görüşmeler başlatabilir. Zaten el altından görüşmeler yapılmaktadır. Bu anlamda Türkiye-Suriye görüşmeleri başladıktan sonra ülkemizdeki Suriyelilerin yüzde sekseni ülkesine döneceğine ilişkin bilgilere sahibiz. Yeter ki Türkiye-Suriye masaya otursun ve görüşme yapılsın” ifadesinde bulundu.

Özellikle son zamanlarda bölgemizde birlikteliğin büyük önem taşıdığını vurgulayan Sadık Karakaş ise; “İSÇEİD yöneticileri hem işçiler hem de Türkiye-Suriye kardeşliği için önemli görevler üstlendi, önemli çalışmalar yaptı. Eski başkan aynı zamanda Türkiye-Suriye Kardeşlik Platformunun başkanıydı. Derneğin aynı olumlu tutumunu sürdürmesini istiyoruz. Çünkü halen bölgemiz bir savaşın içinde ve Amerika namlularını Afrin bölgesinde bize çevirmiştir. Bu dönemde bölgemizdeki birliktelik, kardeşlik ve dayanışma önemlidir” diye konuştu.

Parti programlarının öneminden söz eden İlçe Başkanı İbrahim Bedir de, Vatan Partisinin emek, vatan mücadelesini birleştirdiğini, özelleştirmeye karşı devletçiliği savunduğunu, bugün işsizliğin nedenin en önemlisinin özelleştirme ve üretimden uzaklaşmak olduğunu, bunun için yeniden üretim yapılması gerektiğini savunarak; “Bunun için ülkemizde ve bölgemizde istikrar olması gerekir. Yani Amerika’nın silahlarına karşı, bölgemizin birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)