Yeter Artık, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurulmalı

0
228

“Yeter artık” demenin ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının tam zamanı! Yıl 1974’ün Temmuz idi şimdi yıl 2017! 43 yıl geçmiş barış harekâtından bu yana! Dr. Fazıl Küçük ve ideal Cumhurbaşkanı Dr. Rauf Denktaş ile Fatih’i  Ecevit, Erbakan ile devamlı olumlu destek ve katkı veren Demirel, Başbuğ Türkeş ve Merhum Mücahit’lerin tamamını rahmetle anıyorum, mekânları cennet olsun.

Kıbrıs’ın önemini, Osmanlı, İngiliz AB(D) çok iyi bilmektedir. Yemen’e verilen önem de aynı stratejidedir. Her ikisi de Ortadoğu’nun kilidi, Dünyada söz sahibi olmanın, deniz ve okyanuslara hâkim olmanın, giriş ve başlangıç noktasıdır. Yemen’in ikiye bölünmesi, iki süper gücün oyunudur. Kıbrıs için tüm Dünyanın yan çizmesinin nedeni Ortadoğu’ya hâkim olma, aynı ideal için, Yemen’de verdiğimiz şehit ve okunan “Alı Yemendir” türküsü her yerde hala söylenmektedir.

Asıl konumuz, Kıbrıs giderse ne olur? Açık ve net söylüyorum Sevr imzalanmış olur bu bir. Daha da ötesi Akdeniz, İsrail ve Rum Hâkimiyetine girer, Akdeniz’in tüm doğal ve petrol gaz zenginlikleri İsrail’in olur. Kurulmakta olan Kürdistan İskenderun Limanına hâkim olur, karşılığı Musul-Kerkük petrol yataklarının ekonomik değeri Haçlı zihniyetine geçer.

Yunan gölü haline gelmiş olan Ege Denizindeki durumun aynısı, Meis’in yanında birkaç işgal edilmiş adanın da üs haline gelmesi ile Akdeniz Kıyılarını kullanmamız problem olur ve abluka altına alınmış oluruz. Kıbrıslı Türkler, Rum’un ve Megeolaidea’nın, EOKA’nın merhametine, daha da kötüsü katliamların daha acımasızca başlatılmasına neden olur.

Devamlı sorun çıkartmakta, toprak tavizi, hâkimiyetin kendilerine devri dahi yetmemektedir. ‘Kıbrıs’ın tamamı bizimdir’ diyorlar. İyi ki Annan Planı tutmadı, iyi ki masadan kaçtılar.

Çare rahmetli Denktaş’ın planıdır. Türkiye’nin tavizlerine rağmen üyeliğimize de; ne Kıbrıs Rum Kesimi nede Yunanistan evet demeyecektir. Senin senden başka dostun yoktur. Dik durulmalı ve Kıbrıs Türk Cumhuriyetin ilan edilmeli diyerek, hoşça kalın Allah(cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın

e-mail: nurettincan1071@hotmail.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here