Yaz Aylarında Soğuk Mezelere Talep Artıyor

0
65

Bölgemizin vazgeçilmez lezzetleri olan soğuk mezeler, kış aylarında da yaz aylarında da oldukça talep görmeye devam ediyor.

Yaz aylarında özel davetlerin artmasıyla satışlarının da arttığını kaydeden Mezem Antakya İşletmecisi Mehmet Ali Aksoy da, yaz aylarında özellikle yoğurtlu mezelerin daha çok rağbet gördüğünü, acılı mezelerin ise da az alındığını söyledi.

Her gün onlarca çeşit mezeyle İskenderunluların hizmetinde olduklarını kaydeden Aksoy; “Günde ortalama 20 çeşit meze çıkarıyoruz. Bunların başında favori olarak en çok tercih edilen, dört mevsim tüketilen humusumuz geliyor. Hatay yöremize özgü en önemli mezelerimizden biri de muhammaradır. Babagannuç’umuz var, atom acıyı sevenler için. Yoğurtlu mezelerimiz var. Sarmamız, içli köftemiz, patates kızartmamız, sigara böreğimiz hepsini kendimiz burada yapıyoruz. bu şekilde günlük ortalama 20 ürün çıkartıyoruz. Yaz aylarında yoğurtlu mezelerimiz, fresh mezelerimiz daha çok tercih ediliyor. Acılı mezeler daha geride kalabiliyor. Hava sıcak olunca acı insanlara dokunabiliyor.

Yaz aylarında meze satışları artıyor. Kışın insanlar genelde evlerinde oluyor. Yazın herkes balkonunda, bahçesinde keyifle oturup, misafir ağırlayabiliyor. O yüzden yazın işler daha hareketli oluyor” diye konuştu.

Diyet yapanların da mezeleri rahatlıkla tüketebileceğini kaydeden Aksoy; “Bizler de kendi sağlığımız için diyetisyenlerle iletişim halindeyiz. Mayonezsiz olan mezelerimizin hepsini diyetisyenlerimiz, diyet yaparken öneriyor. Mayonez olmayan tüm mezeler diyet yapılırken de rahatlıkla tüketilebilir” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here