Yarınlara Umutla Bakalım

0
60

Sanat Yazısı

Değerli okurlarım, umutsuz hiçbir canlı olduğunu düşünemiyorum. Özellikle insanlarda umut sükut edince maazallah, o kişi yaşamıyor demektir. En önemli avantajımızda umutların yarınlarda olduğunu bilmemizdir. Yarınlardan da çok şeyler bekliyoruz.

Ancak, günümüzde umut da, ondan umutlananlar da giderek fire veriyor. Sanki dersiniz ki, beklediğimiz yarınları karartan, umut kilidini okyanusu atanların dünyasında yaşıyoruz.

Umutla birlikte hayal kurma gücümüz artıyor. Umutsuz insanlar hayal kurabilir mi? Kurulmadığı gibi, bu insanlar yaşam karşısında acze düşüyorlar. Çabuk yoruluyor ve de dinlenmeye de vakit bulamıyorlar.

Yaşlı dünyamız savaşsız bir dönem yaşamamıştır. Birisi de yani başımızda ve gelişmiş silahlarla yurtlarından uzaklaştırılıyor o gariban insanlar. İşte bu aşamada yetişkinler hayal kurmaktan yoksun, umutsuzluk içinde düşüncelere dalarken, çocuklar da “Yatağa aç mı gireceğim, yarınlarda bana da silah verirler mi?” düşüncesiyle büyümekten korkuyorlar.

Her tarafta namuslu insanlar var ve de oldukça fazla, nedense onların içini kemirmiş, yüreğine işlemiş. Yarın beni işten atarlar mı? Çocuklarıma ekmek götürebilecek miyim? Düşünce bu…

Travmalarla yaşamaya çalışan bu insanların korktuğu o kadar çok şeyler var ki. Aslında her şeyden korkuyorlar.

Belli bir gazeteyi, okumaktan, Eleştirmekten ve eleştirilmekten, Bazı şeyleri düşünmekten, Soğan, patates ve mermiyi düşünmekten, Birkaç kişi bir araya gelip sohbet etmekten, Uçağa binmekten ve uçak ismini telaffuz etmekten, Bir zamanlar ayakkabı kutusu vardı ya, neyse… Ekranlarda birilerinin saçmalıklarını dinlemekten, Bazı umutsuzlarda “Yarın aileme kim bakacak” diye yaşlanmaktan

İşte bu türden korkular dağlardan aşağı davul zurna ile inerken yerin altında silahların depolanacağını, insanlarımıza ve askerlerimize namluların döneceğini kimse düşünmedi mi?

Efendim, bir de korkusuz kesim var. gerçekten korkusuz. Bu organize topluluk avantadan geçiniyor. Bunlar için namus, şeref sıradan bir sözcük. Yani, kaybedecek bir şeyleri yok. Bir de sandıktan söz ediliyor. Sanırım çeyiz sandığı olmalı. Açılınca içinden neler çıkacak hep birlikte göreceğiz.

Namuslu insanlara selam olsun…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Gönül Köşemden

Kadının Güzelliği Önemlidir

Değerli Okurlarım, şu aşamada fizik güzelliğinden söz etmiyorum. Kadınlarımız güzel gözükmek için, çok önemli avantajlara sahiptir. Yeter ki istesinler, yapmayı arzu etsinler. Öncelikle çirkin kadın yoktur ve sadece süslenmeye ağırlık vermeyenler vardır. Yani çirkin kadın vardır diyemeyiz, bu aklımızdan bile geçmez. Çevremize baktığımızda süslenmeyi bilen, endamlı kadınlar o kadar çok ki sayamazsınız da.

Kadının her şeyi, tüm güzelliği süslenmeyle mi sınırlı?

Mutlu eden kadın, doğal olarak her haliyle güzeldir. Konuyla ilgili olarak hiç ressam mutluluğun resmini yapabilir mi bilmiyorum ama mutluluğun resmi kesin olarak çekilebilir.

Bir dostunuza davetlisiniz diyelim. Kaliteli sofranın ve sohbetin yanı sıra evin hanımının varlığı, konuklarıyla ilgisi, hitabı çok önemlidir. Bildiğim kadarıyla, kadınlarımız konuya ne kadar hakim ve bilgili iseler o kadar güzelleşiyorlar. Yani kadın bildikçe, bilgilendikçe güzelleşiyor.

Geç de olsa anladım ki, kadını güzelleştiren kozmetik, sadece süslenmek değil, kadını güzelleştiren etkenlerin bilgi ve kültür olduğunu geç de olsa anladım. Kadında ki bilgi, kadına ilgiyi arttırıyor, hayranlık duygusu oluşturuyor ve bu duygu zaman zaman tavan yapıyor.

Kadınlarımız her alanda bilgili ve kültürlü olmalıdır. Bildiğiniz gibi, çalışan, üreten, modern yaşamda ekonomik gücünü sağlayarak ayakta duran ve de toplumda temayüz edenlerdir.

Sadece süslenmekle kadın güzelleşmez diyorum ya. Buna bir çok örnek verilebilir. Diyelim ki bir davette ya da bir restorandasınız. Burada ne yenilir, ne içilir? Bu seçimleri yaparken kadınlarımız gerçekten bilinçli ve de başarılıdırlar.

Nerede olursak olalım az ama öz, yeme içme kültürüne sahip olmak kaliteli ve sosyal yaşamı bilmekten geçer. Kadınlarımızın bu özellikleri de kesinlikle göz ardı edilemez.

Yemek kültürü sadece sofradaki yemekleri mideye indirmekle sınırlı değildir. Yemeğin nasıl sunulduğu, başlangıçtan itibaren yemeklerin sıralanması yemeğe en uygun içecek seçimi kadınlarımızın kültürünü ve bilgisini gösterir.

O nedenle, bilgi ve kültürle güzelleşen, dil kondisyonlarını da aza indiren kadınlar kendi evinde mutlu olduğu gibi toplumda da sevilen, saygı duyulan müstesna insan olurlar.

Kadınlar, öncelikle anadır, eştir ve modern yaşamda ekonomik gücünü sağlayarak ayakta duran ender kişilerdir. Her konuda onlara yardımcı olmak da bizlerin asli görevi olmalıdır.

Her tarafta böylesine becerikli, sosyal, fedakar, bilgili ve kültürlü ailesini ayakta turtan örnek kadınların çoğunlukta olduğunu ve mutlu oluyorum. Bizler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kadınlarımıza en derin saygılarımı sunarım…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Günün Nabzı

Kadın Denilen Canlı…

Kadınların çirkini olmaz. Sadece süslenmeyi bilmeyenleri vardır. Erkekler kadınları daima, güzel, bakımlı, sevecen olarak düşünürler. Zaten başka türlü düşünmemizde mümkün değildir. Onlardan istenen dil kondisyonlarını biraz aşağı çekmeleri ve gereksiz bir konuyu sık sık gündeme getirip uzatmamaları. Bunun dışında her şey onlar için. Baş tacıdır hepsi…

Günün Sözü
Kadınların hepsi iltifatı sever…

Öcal’dan İnciler
Kadınlar affeder ama unutmaz…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here