Yarın Başlayacak Olan Ramazan’ın Bu Yılki Teması ‘İyilik’

0
84

müftü taştan1Müftü Taştan; “Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman”

İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, Ramazan ayı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumda farkındalık oluşturma adına her sene Ramazan Ayında bir tema belirlediklerini hatırlatan Taştan, bu senenin temasının ‘Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her zaman’ mesajıyla ‘İyilik’ olarak belirlendiğini kaydetti.

Konu çerçevesinde kişinin kendisine, ailesine, akrabalarına, komşularına, uzak ve yakın Müslüman kardeşlerine, mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara, bütün insanlara kısacası hangi coğrafyada olursa olsun insana, eşyaya ve tabiata iyilik yapmayı teşvik eden çalışmalar yürütüleceğini, iyilik çeşitleri, kapsamı, ilkeleri ve amacının etraflı bir şekilde ele alınacağını ifade eden Taştan; “Türkiye artık bir mülteciler ülkesi. Suriye’den ülkemize gelen 1 milyonu aşkın mülteci kardeşimiz var. Bu kardeşlerimiz bizim aynı tarihi, kültürü, aynı toprakları, değerleri paylaştığımız Allah’ın bizi kardeş ilan ettiği mülteci kardeşlerimiz. Onların ülkemizdeki varlıklarını asla yük olarak görme lüksüne sahip değiliz bir müminler topluluğu olarakBugün ülkemizin nerdeyse her şehrinde Suriye’den ülkemize sığınmış mülteci kardeşlerimize rastlıyoruz. Elbette ülkelerin, devletlerin, uluslararası kuruluşların bu insanlara insanca yaşama ortamı sağlaması elzemdir. İşte bu yüzden ‘Hiçbir mülteci aç ve açıkta kalmasın’ diyoruz. Şefkatsiz kalmış, iyilik görmemiş hiçbir konuğumuz kalmasın istiyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı 15 Ramazanı Dünya Yetimler Günü ilan etti. Yetimler meselesi hem mülteciler konusunun bir parçası olarak hem de dünyanın ciddi bir sorunudur. Bilhassa şiddetin ve savaşın sardığı ülkelerde nice çocuklarımız yetim kaldı bütün dünyada. O halde diyoruz ki, Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her zaman. Hiçbir yetim himayesiz kalmasın” dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan’ın, 17 Haziran Çarşamba gecesi (bu gece) ilk sahurla başlayacağını hatırlatan Taştan, “Ramazanın ilk günü için Edirneliler, 17 saat 34 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu tutacakken, ilk günün en kısa orucunu ise 16 saat 38 dakika ile Hataylılar tutacak.  İlk teravih namazı bu akşam kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 2015 yılı en düşük sadaka-i fıtır miktarını ise 11,50 TL olarak belirlemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, ve âlem-i İslam’ın mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, Ramazanın gelişiyle birlikte rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, onların hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek ayda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here