Yarayıcı; “Öldürülen Tüm Gençlerimizin Katilleri Hak Ettikleri Cezalara Çarptırılacak”

0
98

hilmi yarayıcı5Evinde polis kurşunuyla öldürülen Dilek Doğan’ın katillerinin yargılandığı duruşmaya katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, duruşma ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Gençlerin öldürüldüğü davalarda adaleti bir türlü göremediklerini, aksine adaletsizliğin her türüne tanık olduklarını ve olmaya devam ettiklerini kaydeden Milletvekili Yarayıcı; “Sanık Özel Harekâtçı polis Yüksel Moğoltay’ın katılmadığı duruşmada, önce Dilek Doğan’ın ağabeyi Mehmet Doğan’ın arkadaşı tanık Tayfun Yücebağ ‘Silah sesinden önce bir itiş, kakış, arbede olmadı. Ben sadece silah sesi duydum. Arama yapıldığında oradaydım. Babanın odaya girmek istediği doğru değildir, böyle bir şey görmedim’ dedi. Sanık polisin arkadaşı tanık olarak ifadesinde, operasyon sırasında bir itiş kakış yaşandığını, o sırada bir silahın patladığını ancak Dilek Doğan’ı kimin vurduğunu görmediğini anlattı. Amirlerinin hemen ambulans çağırdığını ancak ailenin engellediği iddiası ise avukatlarca boşa çıkarıldı. Çünkü 112 kayıtlarında polisin ambulans istediğine dair bir kaydı yoktu. Çağrıyı yapan Doğan ailesinin komşularıydı.

Doğan ailesinin avukatına göre: ‘Dilek vurulduktan sonra 45 dakika yaralı bir halde bekletilmiş, ailenin başka bir araçla Dilek’i hastaneye ulaştırma çabaları polisçe engellenmiştir…’ Avukatların talebi doğrultusunda Dilek’in vurulma anına ait görüntüler izlendi. Bizimde izlediğimiz görüntülerde herhangi bir çatışma, arbede olmadığını, tam tersine ailenin zorluk çıkarmamak için ellerinden geleni yaptıklarını gördük. Ama Dilek’in vurulduğu andaki görüntüleri göremedik. Nedense polis kameraları vurulma anında kayıttan çıkmışlar” dedi.

Verilen ara sonrası yeniden başlayan duruşmaya girmelerine izin verilmediğini söyleyen Vekil Yarayıcı; “Gencecik bir kızımız bir gece yarısı evinde polis tarafından açıkça öldürülüyor. Ancak Mahkeme bu güne kadar o polisi tutuklama gereği dahi duymayarak şimdiden “Adalet”i sağlamayacağının işaretlerini veriyor. Duruşma 30 Mayıs 2016 tarihine ertelendi.

Ali İsmail’in, Berkin Elvan’ın, Cem evi bahçesinde öldürülen Uğur Kurt’un, Küçükarmutluda evine giderken polis kurşunuyla öldürülen Yılmaz Öztürk’ün, evinde öldürülen Dilek Doğan’ın ve daha birçok gencimizin  katili polislerin mahkemelerce açıkça kollandığına şahit oluyoruz. Cumhurbaşkanına hakarette aslan kesilen yargı, suçsuz gençlerimizi öldüren polisleri  koruma konusunda da aynı tavrı gösteriyor. Tarihimizin en büyük yolsuzluklarını aklamada hukukun en ince detaylarını göz önünde tutarak aklayan yargı katilleri koruması vicdanları kanatan bir durumdur. Bu hukuksuzluklar gün geçtikçe halkta yargıya olan güveni sıfır noktasına taşımaktadır.

Adalet’i sağlamakla yükümlü mahkeme bu tür davalarda gösterdiği tavrı burada da göstermiş ve duruşmayı basına, bizlere, izleyicilere kapalı yapılmasına karar vermiştir. İster istemez akıllara “mahkemeler halktan neyi gizlemeye çalışıyor” sorusu geliyor. Bugün için yargı adaleti sağlamaktan ne kadar kaçınırsa kaçınsın Gezi’den bu yana öldürülen tüm gençlerimizin katillerinin hak ettikleri cezalara çarptırılacakları günleri yaratacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here