Vurucu; “Tüm Çalışmalarımızı El Ele Vererek Hep Birlikte Yaptık”

0
121

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Çalışmalarını Anlattı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İskenderunlu basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken belediyenin çalışmalarını da anlattı.

Belen Şehitler Abidesi Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen toplantıda, basının önemine değinen Başkan Vurucu; “Basın, bize her zaman ayna görevi görüyor ve vatandaşlarımızla aramızda kurduğumuz bağın, en önemli unsuru. Yapacağınız yorumlara her zaman saygı duyuyorum. Hakaret ve iftira içermeyen her türlü yayınlara açığım. Görüşleriniz, yorumlarınız bizim için önemli. Ama kulaktan dolma bilgilerle değil doğru bilgilerle yazın lütfen” dedi.

Basın mensuplarıyla sık sık bir araya gelmeyi arzu ettiklerini ancak yoğun bir tempoda devam eden çalışmaları nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini kaydeden Başkan Vurucu, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı.

Belediyeyi 73 milyon gibi devasa bir borçla devraldıklarını hatırlatan Başkan Vurucu; “Hem birçok hizmet yapıyoruz hem borçlarımızı aynı seviyede tutuyoruz. Esnafı olan borçlarımızın büyük bir kısmını ödemiş bulunuyoruz işçilerimizin alacakları vardı onlara ödedik, az miktar kaldı. Düzenlediğimiz eğitimler ve seminerlerle belediyeyi kurumsal bir belediye haline getirdik. Sosyal ve kültürel projelerle halkımızın refah seviyesini yükseltmeye çalıştık. ‘Hoş geldin Bebek’, ‘Anne adaylarına konferans’, ‘Evde Yaşlı Bakımı’ ve yaptığımız halı sahalarla tüm yaş gruplarına hitap edecek projeler hayata geçirdik. Sosyal belediyecilik konusunda yaptığımız çalışmalar sonucunda ödül de aldık” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Adnan Vurucu, kimseyi mağdur etmeyecek şekilde çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. Başkan Vurucu; “Söz verdiğimiz gibi asfaltlama çalışmalarımız Sarımazı, İssume, Halilbey, Fatih, Derebahçe ve Soğukoluk’ta tamamlandı. ‘Belen’de asfaltsız yol kalmayacak’ diyerek gerçekleştirdiğimiz yol ve orta refüj çalışmalarıyla halkımızın takdirini topluyoruz.

Eski Antakya yolu üzerinde Şehitler Abidesi’nin üst kısmında bulunan alan, belediyemiz ve Belen Kaymakamlığı’nın hazırladığı ortak proje kapsamında Doğaka’dan destek alınarak ‘Seyir Terası’na çevrildi. Seyir terasının yapıldığı arazi belediyemiz tarafından kamulaştırıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Halilbey Mahallemizde bulunan ‘Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı’ projemiz de tamamlandı. Buranın belediyemize devri için taleplerimizi gerekli mercilere bildirdik. Kent meydanları yaptık. Söz konusu proje Belen’in çehresini değiştirecek, şehrimize yeni bir kimlik katacaktır. Belen Şehitler Abidesi için 2018 yılı itibariyle Varlık Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca onaylı proje uygulanarak restorasyon çalışmalarına başlandı. 2017 yılının son aylarında söz verdiğimiz gibi ‘Şehitler Abide Parkı Sosyal Tesis’imizi de Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla ilçemize kazandırdık.

Bunun yanı sıra Belen’imize yeni eğitim alanları ile 4 adet üst geçit kazandırdık. Soğukoluk Aile Çay Bahçesi’ni halkımızın beğenisine sunduk. Fen işleri Müdürlüğümüz 2014 yılından 2017 yılına kadar yeni parke, parke yama, yağmur sonrası stabilize malzeme, yama asfalt, taş duvar çalışmaları ile gerekli noktalarda revize çalışmaları gerçekleştirdiler.

Yaşam kompleksi, kapalı pazaryerleri, B tipi mesire alanları, halka hizmet merkezi kazandırmanın ve TOKİ konutlarını kentimize kazandırdık. Araç filomuza, 2014 yılından itibaren üç adet büyük çöp arabası, bir kamyon, bir arasöz, bir iş makinesi, bir makam aracı, bir yol süpürme aracı ile römorklu traktörü dâhil ettik. ‘Çocuk Meclisi’ kurduk. Tüm bu çalışmaları göreve geldiğimiz günden bu yana, el ele vererek hep birlikte yaptık” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kendisi hakkında çıkan dedikodulara da yanıt veren Başkan Vurucu; “Yaptığım her işi şeffaf bir şekilde yapıyorum. Gecemiz gündüzümüz yok çalışıyoruz. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun 100 liralık bir yolsuzluğunu tespit etsinler, ben istifamı yarına bırakırsam şerefsizim. Bu kadarda iddialıyım. Ben 25 kuruşun hesabını yapan bir Belediye Başkanıyım. Belediyemizin ocak ayındaki geliri kesintiler çıktıktan sonra 282 bin, sadece personel maaşım 485 bin TL, daha önceki dönemden ise gelen para 775 bin TL’ idi.  Personel maaşlarını ödeyebilmek ve hizmet yapabilmek için gelirlerimizi toparlamak adına ilgili müdürlüklerimiz arı gibi çalışıyor, maaşlar ödenebiliyor ve hizmetler yapılabiliyor. Şimdi size sormak istiyorum, yolsuzluk yapan bir başkan bu maaşları ödeyebilir mi? Ya da diğer Belediyecilik hizmetlerini nasıl yapabilir? Damlasa da, aksa da belediyemize akıyor artık. Varsa bu şartlarda daha iyi yöneteceğini iddia biri, ben bu koltuğu yarın bırakmaya razıyım” diyerek iddialı konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here