Vurucu; “Esnaflık, İstihdamı Sırtlayan, Kutsal Bir Meslek”

0
167

ahilik-belen1Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu “Ahilik” Haftası nedeniyle ilçede esnaflık yapan vatandaşlarla bir araya gelerek Ahilik Haftasını kutladı.

Esnafın taleplerini ve beklentilerini Ahilik Haftası’nda dinleyen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, esnafın rahat ve huzurlu bir ortamda çalışmasına yönelik, başta Belediye Zabıta ekipleri ve ilgili birimler olmak üzere, esnafın halka hizmeti rahat bir biçimde yapabilmeleri için, belediyenin imkânlarını kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde yerine getireceğini ifade etti.

Ahiliğin çok önemi bir meslek olduğunu kaydeden Başkan Vurucu; “Ahilerin, olgun, ahlaklı, merhametli, iyi­liksever ve her işinde, her davranışında dürüst ve güvenilir kişilerdir” dedi. Esnaf kökenli olduğunu da dile getiren Başkan Vurucu, esnaflığın gerçekten zor bir meslek olduğuna işaret ederek açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Bayram tatili olmayan pazar tatili olmayan gecesi gündüzü olmayan bir meslek ama ülke ekonomisine yaptığı katkı gerçekten çok büyük! İstihdamı gerçekten sırtlayan, kutsal bir meslek esnaflık!

ahilik-belen2

Ahi olan kişinin üç şeyi hep açık olacak. 1-Yoksullara, düşkünlere yardım etmek için Ahinin eli açık olacak. 2-Konuk olmak ya da ondan bir şey istemeye ge­lenler için kapısı açık olacak. 3-Yoksullara, düşkünlere, konuklara yemek ye­dirmek, açları doyurmak için sofrası açık olacak.

Ahi olan kişinin yine 1-Kimsenin ayıbını görmemek, kimseye kötü gözle bakmamak için gözü bağlı olmalı. 2-Kimsenin ırzına, namusuna, haysiyet ve onuruna kötülük etmemek için beli bağlı olmalı. 3-Kimseye kötü söylememek, kimse hakkında iftira etmemek, münafıklık, koğuculuk yapmamak için dili bağlı olmalı.

Ahilerin ahlak dışı saydığı, ahiyi ahilikten çıkaran şeylerde; 1-İçki İçmek, 2-Zina İşlemek, 3-Münafıklık, dedikodu ve iftira etmek, 4-Gururlanmak, kibirlenmek, 5-Merhametsizlik, 6-Kıskanmak, 7-Kin Bes­lemek 8-Sözünde durmamak, 9-Yalan söylemek, 10-Emanete hıyanet etmek, 11-Kişinin ayıbını örtmemek, bu ayıbı yüzüne vurmak, 12-Cimrilik, eli sıkılık, 13-Adam öldürmektir.

İşte bu duygu ve düşüncelerle tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını tekrar kutlar bol ve hayırlı kazançlar dilerim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here