İskenderun’un en Baba Ahisi Mehmet Akkatoğlu Yılın Esnafı Seçildi

0
454

yılın ahisi1İskenderun’un en baba, en sevilen ve en dürüst esnaflarından biri olan, herkesin yakından tanıdığı kırtasiyeci Mehmet Akkatoğlu, bu yıl Esnaf Odaları tarafından yılın Ahisi seçildi ve Hatay Vali yardımcısı Erol Özkan tarafından Valilik teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

Şehrin en işlek caddesinde, köşe başında ufak ve mütevazı işyerinde sabahın erken saatlerinde iş yerini açan, gelen tüm müşterilerini geri çevirmemek için çoğu zaman kendi karından kısarak, müşterilerinin ihtiyaçlarını gideren kır saçlı Mehmet Akkatoğlu, dürüst esnaf kimliğini bu yıl örnek Ahi (Esnaf) seçilerek gösterdi.

yılın ahisi2

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na 1970’li yıllarda kaydını yaptıran ve odanın en eski üyelerinden biri olan Mehmet Akkatoğlu’nun örnek Ahi seçilmesinde, gerek İTSO gerekse İskenderun Esnaf Odaları hem fikir hareket ederek, bu kutlu görevi Mehmet Akkatoğlu’na verdiler. İskenderun sahilinde düzenlenen Ahi (Esnaf) bayramında sahneye çağrılan Mehmet Akkatoğlu’nun koluna giren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter birlikte Ahi Kaftanını Mehmet Akkatoğlu’na giydirdiler. İskenderun halkı da Mehmet Akkatoğlu’nu ayakta alkışlayarak, bu kaftanı hakkıyla aldığını ifade etiler.

Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan da örnek Ahi seçilen Mehmet Akkatoğlu’na Valilik teşekkür plaketini takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here