Vekil Adayı Şahin; “Sandıklara Sahip Çıkalım”

0
133

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Avukat Suzan Şahin, seçim çalışmalarını Hatay’ın her noktasında yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Denizciler, Payas ve Belen’de esnaf ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerinde bulunan Şahin, “Tüm halkımızın sorunlarını çözmek için varız. 25 Haziran’da CHP iktidarına geliyoruz” diyerek iddialı konuştu.

Gerçekleştirdiği mahalle toplantılarında vatandaşlara seslenen Şahin, projelerinden bahsetti. Ülkede her kesimin aynı anda acılarının son bulmasını, yoksulluğun bitmesini, umutsuzluğun ortadan kalkmasını istediklerini vurgulayan Şahin; “Onun için harika projelerimiz var. Bizim iki önemli sorunumuz var. Biri adalet, bu ülkede adaleti, hakkı, hukuku yok ettiler. Diğeri eğitim.

Biz bilime dayalı, akla, teknolojiye dayalı eğitim sistemini bu ülkeye yeniden getireceğiz. Cahillerin ferasetine güveniyoruz diyenlere inat bilim adamı, ilim adamı, katma değerli ürünler üreten bir gençlik yaratacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimiz. Bu çocukları yetiştiren öğretmenleri başımızın üstünde tutacağız. İtibarlı onurlu yaşayabilecek konuma getireceğiz. İşçinin, emeklinin, memurun maaşını kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceği pozisyona getireceğiz. Çiftçinin sigortasını biz ödeyeceğiz. Beraber üreteceğiz, beraber kazanacağız, hakça paylaşacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Ülke insanının ayrıştırılmaya çalışıldığını CHP’nin ise birlik ve beraberliği sağlayacağını kaydeden Şahin; “Benim canımı çok yakan bu ülkenin en büyük sorununa değinmek istiyorum. En büyük sorunumuz ne biliyor musunuz? Bu ülkede insanları ayrıştırdılar, ötekileştirdiler sürekli senden-benden, dinli-dinsiz, Kürt-Türk herkesi ikiye, üçe, dörde böldüler. Bölünen insanlar birbirinden uzaklaştı ve birbirini anlamaz hale geldi. Artık komşuluk ilişkilerimiz eskisi gibi değil, komşu komşusu ile görüşemiyor, akrabalık ilişkilerimiz de eskisi gibi değil. Akrabalar bile birbirinden uzaklaştı Hatta kardeş kardeşle eskisi gibi değil, birbirinden uzaklaştı.

İki iş arkadaşı Aynı masada iki cümle kuramıyor, insanlar birbirine şüphe ile bakıyor, ülkemizde bir güvensizlik hakim. Barışı kaybettik, kardeşliği kaybettik, kardeşçe yaşamayı unuttuk. Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük taahhüdü barış. Biz yeniden tıpkı Hatay gibi, Hatay’ın renkleri gibi, barış olan, Türkiye’ye dünyaya yeniden Barışı öğreteceğiz. Birlikte yaşamayı öğreteceğiz, kardeşliği öğreteceğiz ve biz bir arada büyümeyi öğreteceğiz, hakça paylaşmayı öğreteceğiz. Biz yeniden kardeş olmayı öğreneceğiz. Huzuru ancak böyle yakalayacağımızı biliyoruz.

Pazar önümüze konacak sandığın asıl sebebi bu ülkede barış içinde yaşayalım mı yaşamayalım mı seçimidir. Bu ülkede kardeşlik olsun mu olmasın mı seçimidir. Bu ülkede huzur olsun mu olmasın mı seçimidir. Biz Demokrasiyi mi istiyoruz yoksa otoriter birisini mi istiyoruz?

Ülkenin çivisi çıktı, insanlar yargısız infaz edilir hale geldi. Önce biz insanları topluyoruz, cezasını veriyoruz suçu sonra arıyoruz, bu haldeyiz. Hak, hukuk hak getire konumunda… Bir ülkede adalet yoksa o ülkede devlet yoktur, güven yoktur. Güven olmayınca bu ülkeye yatırım gelmez, ne içeriden ne dışarıdan hiçbir yatırımı burada tutamayız, ekonomi düzelmez. Biz bu ülkeye önce adaleti getireceğiz, adalet ile beraber güven olacak, güven ile beraber ekonomiyi yükselteceğiz.

Bundan sonra vatandaşa tasarruf yok, vatandaş kemer sıkmayacak devlet kemer sıkacak. Devlet erkânının şatafatlı yaşamasını önleyeceğiz. İsraf ekonomisini, rant ekonomisini sonlandırıp herkesle beraber birlikte üretim ekonomisini getireceğiz. Üreteceğiz, sevgimizi de büyüteceğiz, kazancımızı da büyüteceğiz, rahatça paylaşacağız. Vatandaş meclisteki sokak ağzından, kavgadan, küfürden bıktı. Siyasetin dilini düzelteceğiz, her yerde ahlak istiyoruz. Namuslu, ahlaklı siyasetçilerle ciddi siyaset üreten bir ülkede yaşatma hayalimiz var sizi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlardan oy kullanmalarını ve ayrıca sandıklara da gün boyu sahip çıkmalarını isteyen Şahin; “Oylar, sandıklar namusumuz, hep birlikte sandıklara sahip çıkalım” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here