Vatan Partisinden ‘Yeni Anayasaya Geçit Yok’ Kampanyası

0
145

vatan partisi açıklama4İlçe Başkanı Korkut; “Bu Meclis Yeni Anayasa Yapamaz”

Vatan Partisi tüm ülke genelinde ‘Yeni Anayasaya Geçit Yok’ kampanyası başlattı. İskenderun’da da Havuzlu Çarşı da bir araya gelen Vatan Partisi İskenderun İlçe Örgütü, partilerinin ülkenin dört bir yanında basın açıklamalarıyla, toplantılarla ve bildiri dağıtarak, “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” diyeceğini duyurdu.

Havuzlu Çarşıda bir araya gelen partililer adına basın açıklamasını İlçe Başkanı Av. Orhan Korkut yaptı. Orhan Korkut açıklamasında, bölgede basın açıklaması ile başlatılan mücadele kapsamında, imza masaları açacaklarını, panel ve konferans düzenleyeceklerini, bildiriler dağıtacaklarını ve yine mücadele kapsamında bu Anayasa’nın çıkmaması için Siyasi Partileri, Sendikaları, Demokratik Kitle örgütlerini ziyaret ederek, çıkacak Anayasanın ülkemizin parçalanmasına ve gericileşmesine hizmet edeceğini anlatacaklarını ifade etti.

Mevcut meclisin yürürlükte olan Anayasaya göre seçildiğini, milletvekillerinin yürürlükte olan Anayasa üzerine yemin ettiklerini hatırlatan Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı Orhan Korkut; “Bu Meclis, Anayasada değişiklikler yapabilir, fakat yeni bir Anayasa yapamaz. O nedenle “Yeni Anayasa” girişimi, yasadışıdır. “Yeni Anayasa” hazırlamak için kurulan Uzlaşma Komisyonu da yasadışıdır.Yeni bir anayasa, ancak Kurucu Meclis tarafından yapılabilir” dedi.

AKP yönetiminin “Yeni Anayasa” girişiminin özet olarak dört maddeden oluştuğunu öne süren Korkut bu maddeleri de şöyle sıraladı; “Türk Milleti kavramını Anayasa dışına sürmek. Özerklik. Cemaat ve tarikatları yasallaştırarak Devrim Kanunlarını delmek. Başkanlık rejimi. Bu dört maddenin dördünde de Türkiye’nin devlet ve ülke bütünlüğünün, millî birliğinin, Cumhuriyet Devriminin ve yurtta barışın temeline konan patlayıcılar var, canlı bombalar var.”

Birinci Canlı Bomba: Milletsiz Vatandaşlık Tanımı

Vatandaşlık tanımından Türk Milletinin çıkarıldığı zaman, Türkiye’nin milleti ve devletiyle bölünmesi talebinin Anayasaya geçirilmiş olacağını vurgulayan Korkut; “Bölücü Teröre anayasal zemin verilir. Türk milletsiz bir Türkiye’de milletin parçalanmasına yönelik terör eylemleri hem hukuki, hem de ideolojik dayanak kazanır. AKP ve CHP, Anayasanın vatandaşlık maddesini değiştirme talepleriyle Türk milletine savaş açan ABD ve PKK ile aynı mevziye giriyorlar” diye konuştu.

vatan partisi açıklama5

İkinci Canlı Bomba: Özerklik

AKP, CHP ve HDP’nin özerklik girişiminin, vatanı ve milleti bölme girişimi olduğunu öne süren Korkut; “Bu çabanın Avrupa Özerklik Şartı’nın arkasına saklanması bir şey değiştirmiyor. Özerklikle, ülke topraklarının bir bölümünde ayrı bir siyasal rejimin kurulması kabul ediliyor. Ve o ayrı rejimin uygulandığı özerk bölgenin halkı da, plana göre Türk milleti dışında bir kavim olarak tanımlanıyor.  O zaman hem ülkenin bütünlüğü, hem de milletin bütünlüğü anayasal düzlemde ortadan kaldırılıyor. Böylece ABD ve İsrail’in “İkinci İsrail” girişiminin sınırları çiziliyor. Özerklik, Güneydoğu’da yaşayan yurttaşlarımızı ve Kürt kökenli yurttaşlarımızı farklı ya da öteki olarak tanımlıyor. Özerklik kabul edildiği zaman, Kürt yurttaşlarımıza anayasa düzleminde “Siz bizden değilsiniz” denmiş olur. Böylece Türk milletinin ayrılmaz parçası olan Kürtlerimiz Türkiye’nin her yerinde ikinci sınıf konumuna hapsedilir. Bir yandan bu aşağılama nedeniyle Bölücü Terör kışkırtılır. Öte yandan “özerk bölge”de PKK’ya bölgesel otorite sağlandığı ve sınırlar da çizildiği için, Bölücü Teröre devlet olanakları verilir” dedi.

Üçüncü canlı bombayı ‘Cemaatlerin ve Tarikatların Yasallaştırılması’ olarak nitelendiren Korkut, cemaat ve tarikatların kendilerinin düzenleyecekleri hukuk rejimleri kurmalarına özgürlük getirileceğini kaydederek; “AKP, CHP, PKK/HDP, cemaat ve tarikatları yasallaştırmak için anlaşmış bulunuyorlar. MHP de, bu konuda Vatan ve Cumhuriyet düşmanı cephede yer alıyor” dedi. Dördüncü canlı bombanın ise “Eşbaşkanlık Rejimi” olduğunu savunan Korkut, AKP’nin “Başkanlık Sistemi” dediğinin, aslında bir Mafya Rejimi tasarısı olduğunu öne sürdü.

Yeni Anayasa’nın Parça Tesiri

Yeni Anayasaya asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Korkut; “Bütün milletimizi, bütün partileri uyarıyoruz. Dikkat! Dört maddelik Yeni Anayasa girişiminin dört maddesinin de içinde canlı bomba bulunmaktadır. Üstelik bu canlı bombalar, yalnız Sultan Ahmet Meydanı’nda, yalnız Ankara Garı’nda ve yalnız Suruç’ta patlatılmayacaktır, parça tesirinin alanı bütün Türkiye’yi kapsamaktadır. Yeni Anayasa girişimi, siyasal, toplumsal, ekonomik sonuçlarıyla terör eylemidir. Vatan Partisi ve Türkiye’nin Millî Güçleri, Yeni Anayasa terörüne kesinlikle geçit vermeyeceklerdir.

Bölücü anayasa girişimine dur deme görevi Vatan Partisi’nindir. Partimiz, “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” Kampanyasını bugün (4 Şubat 2016 günü) başlatıyor. Dört Partinin yasadışı “Anayasa Uzlaşma Komisyonu”nda toplandığı gün, Vatan Partisi de Türkiye’nin 81 ilinde basın açıklamalarıyla, toplantılarla ve bildiri dağıtarak, “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” diyecektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here