Vatan Partisi Öncü Kadın Kurultayını Gerçekleştirdi

0
74

Vatan Partisi Hatay Öncü Kadın Kurultayını Hatay il binasında gerçekleştirdi. Vatan Partisi ilçe kurultaylarından sonra kadın kurultayını da tamamladı.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı’nın divan başkanlığı yaptığı Öncü Kadın Kurultayında Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve il yöneticileri de hazır bulundular.

Meltem Ayvalı, kurultayda kadınlara; “Şimdi fırsat dönemindeyiz, bunun için görev başına diyoruz” diyerek, bütün katılanların mücadele alanlarına inmelerini istedi.

Amerika’ya karşı direnişin önderleri olduklarını vurgulayan Ayvalı; “Biz öncü kadın ve Vatan Partisi olarak, Ergenekon, balyoz gibi FETÖ operasyonlarını geri püskürttük. Türk Ordusunu, yurtseverleri ve partimizi özgürleştirdik. Amerika’nın büyük tertibini çökerten bir partiyiz. Bu anlamda Amerika’ya karşı direnişin, mücadelenin önderleriyiz” dedi.

AKP’nin geçmişinden farklı olduğunu da dikkat çeken Ayvalı; “AKP artık Amerikan emperyalizmine, PKK terör örgütüne ve FETÖ’ye karşı bizim cephededir. Dünya çapında milli devletlerle, emperyalizm arasında çatışmalar sürmektedir. Milli Devletler Türkiye, İran, Irak ve Suriye Amerikan emperyalizmine karşı direniyor ve Amerika yenilmiştir. Amerika’nın Avrupa ile sorunları derinleşmiştir. Avrupa, Avrasya ile ilişkisini güçlendirmektedir.

PKK Türkiye içinde ve bölgemizde Türk Ordusu tarafından ezilmiştir. Amerika iki piyonunu ezilmekten kurtaramamıştır. Bütün bunlara Vatan Partisi önderlik etmiştir. Partimizde de iki çizgi mücadelesi sürmektedir. ‘Aynı Gemideyiz’e karşı çıkanlar, bulunmaktadır. Yine Dersim meselesinde yanlış hesaplar içinde olanlar vardır. Özetlersek, Vatan Partisi uluslar arası alanda devletler ve toplum katında etkili olmuş ve önemli katkılarından ötürü parti büyümüştür. Bugün devrimci atılımlarla Amerikan emperyalizmine karşı Vatan Savunması temelinde mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Hatay Kurultayında Öncü Kadın Hatay İl Başkanlığına: Eğitimci Serap Zehal, yönetim kurulu üyeliklerine: Leyla Erk, Atiye Döner, Raziye Bedir, Fatma Keltoş, oylama sonunda yönetime seçildiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here