Vatan Partisi İl Başkanı Yıldırım’dan Birlik Çağrısı!

0
78

“Temel Meselemiz, Huzur ve Güvenliğin Sağlanması”

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirilen halk oylamasında yaşananları eleştiren Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “Milletimizin iradesine hukuksuz kararlara imza atan YSK darbe vurmuştur” dedi.

Konu hakkında bir açıklama yapan İl Başkanı Yıldırım, referandum sürecini geride bıraktığımızı, YSK’nın verdiği kararla milletimizin iradesine darbe vurduğunu savunarak parti olarak bu hukuki sürecin takipçi olduklarını ve hukuk mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Sonuç ne olursa olsun 16 Nisan’ın geride kaldığını ve artık önümüze bakmamız gerektiğini kaydeden Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “Emperyalist batı merkezlerinden ülkemize karşı çok yoğun bir kışkırtma propagandası yürütülmektedir. Bu süreçte evet diyen de hayır diyen de Türk milletinin parçası olarak sağduyulu davranmalıdır. Emperyalizmin kargaşa yaratma planlarına karşı Vatan Partisi olarak milletimizi ve iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partileri uyarmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ihtiyacı olan 16 Nisan öncesinde olduğu gibi bugün de huzur ve geçim için birlik olmaktır. Hatta bugün birlik ihtiyacı 16 Nisan öncesinde olduğundan çok daha önemlidir.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik süreci komşularımızda yaşanan durumdan bağımsız ele alamayız. Bir an önce Suriye başta olmak üzere bölge ülkeleriyle el ele vermeli, emperyalizmin bölgemizdeki planlarını bozguna uğratmalıyız. Terörü bitirmenin formülü budur. Komşularla barış, terörün son bulması, huzur ve güvenliğin sağlanması Hatay halkının da temel meselesidir” diye konuştu.

Birlik çağrısında bulunan Yıldırım, 23 Nisan’a sahip çıkmak ve birlik-beraberliğimizi pekiştirmek adına Pazar günü toplanacaklarını söyleyerek; “Şimdi ülkemizin güvenlik ve geçim sorunlarını çözmek için milli birliğimizi kuvvetlendirme günüdür. Vatan Partisi olarak bu bilinçle evet de demiş olsa hayır demiş olsa tüm Hatay halkını kardeşlik şehri olmanın verdiği sorumluluk ve birikimle el ele vermeye ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Egemenlik için, bağımsızlık için 23 Nisan Pazar günü saat 13.00’da Antakya Saray Caddesinde toplanıyoruz. Milli egemenliğimize Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, tam bağımsızlık şiarıyla sahip çıkıyoruz. Tüm halkımız davetlidir” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here