Ertem; “23 Nisan, Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunun Tescilidir”

0
73

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “23 Nisan, Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunun Tescilidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, 23 Nisan’ın bir milletin yoktan var oluşunun, tarih sahnesine yeniden çıkışının bayramı olduğunu vurguladı.

Milletvekili Ertem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Türk ulusunun kendi bağımsızlığını eline aldığı gündür. Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusa ait olduğu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti’ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma olanağı sağlamış ve bunun sorumluluğunu da yüklemiştir. Ulusal kurtuluş savaşının en zor günlerinde Meclisin açılması geleceğimizi aydınlatan anlamlı bir gün ve tam bağımsız çağdaş cumhuriyetin temellerinin atılmasında önemli bir adımdır. 23 Nisan, Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescilidir.

Ülkemizin dinamizm ve değişim potansiyelinin kaynağını oluşturan çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak ve onları en iyi şekilde yetiştirmek ise bizlerin en önemli görevidir.  Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeli ve bayramımıza sahip çıkmalı onu yüceltmeliyiz. Gelecek nesillere bu gelenekleri aktarmalıyız.  Çocuklarımızın birlikte eğlendiği, mutlu ve huzurlu bir ülke yaratmalıyız” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here