“Vatan Partisi İktidarında Hiçbir Vatandaşımız Çöplükten Yiyecek Toplamayacak”

0
101

Vatan Partisi Hatay Milletvekili Adayı Nejla Öncü Pazar Esnafını Gezdi

24 Haziran Erken Seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran Vatan Partisi milletvekili adayları sokak sokak gezerek vatandaşlarla bir araya gelerek, politikalarını anlatmaya devam ediyor.

Vatan Partisi Hatay Milletvekili Adayı Nejla Öncü, pazaryerlerinde bildiri dağıtıp, halkın sorunlarını dinlerken, özellikle pazaryerinde çocukların dökülen meyveleri toplamalarına şahit olduklarını söyleyerek; “Bu işlerin toplamının sorumlusu 16 yıllık AKP iktidarıdır. Bu durumda artık AKP’nin ülkenin sorunlarını çözmeyeceğini, daha da sorunları ağırlaştıracağı açıktır” dedi.

Pazar esnafının malını satamamasının yanında halkın alım gücünün de kalmadığını kaydeden Öncü; “Pazar yerinde seçim çalışmaları yürütürken, 2-5 yaş arasındaki çocukların, pazarda yere dökülen çürümüş kirazları taslarla naylon torbalara doldurduklarını gördük. Önce Suriyeli çocuklar sandık. Sorduğumuzda ise Türk çocukları olduğunu öğrendik. Çocukların bir taraftan torbalara kirazları doldururken, bir taraftan yedikleri dikkatimizi çekti. Çocuklara, anne ve babalarının haberi olup, olmadığını sordum. Çocuklar ise ‘Bizi annelerimiz gönderdi. Dökülen bu kirazları toplayın gelin, bunlardan reçel yapacağım’ diyerek bize cevap verdiler. AKP Hükümeti 16 yıllık iktidarında çocukları çöpe atılan meyvelere muhtaç hale getirmiştir. Bu hükümetin halen halktan oy istemesini, daha güzel bir Türkiye yaratacağım demesini samimi bulmuyorum.

İkinci olay ise emekli vatandaşların, tahta kasalar üzerinde biraz nane, biraz maydanoz satmalarına şahit olduk. Onların güneşin altında akşama kadar sattıkları toplam 30 lira tutar, bundan elde edeceği kar ise 10 liradır. Emekliler halen asgari ücretin altında bir maaş almaktadır. Bu insanlar geçinebilmek için 70 yaşından sonra pazar köşelerinde çalışmaya mecbur edilmektedir. Pazarda, bir taraftan pazarcı malını satamayıp, çürütüp, çöpe atarken, diğer tarafta vatandaş alım gücü düşük olduğu için alamaz duruma gelmiştir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi iktidarında bunların hiçbirinin yaşanmayacağını vurgulayan Öncü; “Bizim emek ve emekçi programız var. Her çalışanın insanca yaşaması için çalışma koşulları ve halkın refahı için programlarımızı hayata uygulayacağız. Yabancı işçilerin Türkiye’de çalışmaları kısıtlanacak ve bu kişilerin vatandaşımız olan işçilerin haklarına zarar vermesi kesinlikle önlenecek. Devlet her aileye belirli miktarda su ve elektriği parasız olarak verecek, yalnızca bu miktarlar üzerindeki harcamalardan para alınacak. Belediyeler tarafından üretilecek ekmek, maliyetinin çok altında fiyatlarla satılacak.

Asgari ücret bir ailenin geçimine yetecek düzeye yükseltilecek, gelirin asgari ücret kadar bölümünden gelir vergisi alınmayacak. Yeraltında çalışan işçilere bu asgari ücretin iki katını vermeyen maden ocakları kamulaştırılacaktır. İşçi ücretleri, işçinin eğitim, deneyim, vasıf, yetenek, görev zorluğu ve riskleri gibi etmenler de dikkate alınarak, günün koşullarında insanca yaşamaya yetecek düzeye çıkarılacak. Tüm emeklileri kapsayan yeni bir intibak yasası çıkarılacak. Emekli, dul ve yetim aylıklarının artırılmasında milli gelir artışı da dikkate alınacak. Ramazan ve Kurban bayramlarında ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere, dul ve yetim aylığı alanlara, bir aylık tutarında ikramiye verilecek. Çalışan emeklilerin destek primi ödemesi uygulamasına son verilecek. Emeklilere de 1 aylık gelirleri tutarında banka promosyonu ödenecek.

Ev kadınlarının da devlet katkısıyla sosyal güvenlik kapsamına alınması sağlanacak. Kadınların ev dışında çalışma hayatına katılmaları teşvik edilecek; ev işlerinin aile bireyleri arasında paylaşılması, eğitimle özendirilecek

Vatan Partisi iktidarında hiçbir vatandaşımız, aç kalmayacak, hiçbir vatandaşımız çöplükten yiyecek toplamayacak, hiçbir vatandaşımız sadakaya muhtaç durumda bırakılmayacaktır. Bunun için Cumhurbaşkanı adayımız Dr. Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı ve Vatan Partisinin ise iktidar olması için oylarınızı bize vermenizi bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here