Çalışkan: “45 Yıllık Geçmişimizde Hep Kucaklayıcı Olduk”

0
89

Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayları 24 Haziran seçimleri kapsamında Hatay’ı karış karış gezmeye devam ediyor.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayı Dr. Necmettin Çalışkan beraberinde milletvekili adayları Mustafa Eğe, Fatih Dökmeci, Mehmet Aydoğan ve Hatay İl Başkanı Hamza Çalışkan önce Antakya’da bazı medya organlarını ziyaret etti. Daha sonra Samandağ ilçesine geçen adaylar Seldiren, Erikli kuyu, Ceylandere, Yeniköy, Yaylıca, Uzundağ, Batıayaz köylerinde seçmenle bir araya geldi.

Günün sonunda HRT Akdeniz Tv’ye konuk olan Çalışkan, Saadet Partisinin hep kucaklayıcı rol üstlendiğini belirterek şunları söyledi; “45 yıllık geçmişimizde hep kucaklayıcı olduk. CHP, MHP, DYP gibi bugün de olması mümkün görünmeyen partilerle hep ittifak kurduk.  Tüm siyasi partilere eşit mesafede yakın, eşit mesafede uzak durduk.”

Saadet Partisi’nin ilkelerinden de bahseden Çalışkan; “Bizim ilkelerimiz belli; en başta adaletin tesis edilmesini istiyoruz. Gücün hukukunu değil hukukun üstünlüğünün esas alınmasını istiyoruz. Kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir politikanın benimsenmesini istiyoruz. Tüketim değil, üretim ekonomi politikasına ihtiyacımız var. Tayinlerde liyakat muhakkak gözetilmelidir. İhalelerde şeffaflık olmalı. Yolsuzluk ve israf ile sonuna kadar mücadele edilmelidir. Kimse kanmamalı ve kandırılmamalıdır. Şahsiyetli bir dış politika izlenmelidir.

Biz bu ilkeleri benimseyen, bu ilkeler üzerinden hareket eden, herkesle görüşür, her kesimle oturur konuşur ve bir arada olabiliriz. Türkiye’de huzur ve barış ancak böyle olur” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here