Vatan Parti Heyeti Cilvegözü Sınırında

0
103

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, il saymanı Ali Başkut, Samandağ İlçe Başkanı Av. Edib Hadimoğulları ile birlikte hastaneleri gezerek, son durum ile ilgili bilgiler aldılar.

Sınır bölgelerini de gezen Vatan Partisi Hatay il başkanı ve yöneticiler daha sonra Cilvegözü sınır kapısında bir basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasında şehitlerimiz için Türk milletine ve yakınlarına baş sağlığı dileyip, yaralı askerlerimize ise acil şifalar dileyen Vatan Partisi İl Başkanı Yıldırım; “Şu anda Cilvegözü sınır kapısındayız. İdlib’teki üzücü olayların arkasından hızlı hastaneleri ziyaret ettik. Hatay devlet hastanesinden şehitlerimizin bir kısmı nakledilmiş durumda, yaralılarımız tedavilerine devam ediyorlar. Daha sonra Cilvegözü sınır kapısına geldik. Şu an sınır kapısında sakin bir durum olduğunu gördük. Şu an bir askeri hareketlilik gözlenmiyor, yaşanan olaylar bizim yüreğimizi yaktı. Hatay valimizin açıklamasına göre 33 şehidimizin olduğunu öğrendik, öncelikle şehitlerimiz için Türk Milletine ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

İdlib sorunu uzun zamandan beri konuşulmaktaydı, biz Vatan Partisi olarak İdlib meselesini Amerika ve İsrail Astanane sürecinden kopararak çözümsüzlüğe ittiklerini söyledik. Bu gelişmelerin Türk devletine tuzak olduğunu söyledik. Cumhurbaşkanına ve hükümetimize çağrımız, Astane sürecinin işletilmesi ve Rusya, İran ve Suriye ile görüşerek, çözülmesini önerdik ve öneriyoruz. Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin de devlet aklı ile hareket edeceğine inancımız tamdır. Son aldığımız habere göre Cumhurbaşkanımızın, Rusya devlet başkanı ile telefonla görüştüğünü öğrendik, bu girişimleri doğru ve yerinde buluyoruz. Bizim talebimiz hızla bu meselenin çözülmesi noktasında hareket edilmesidir” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here