Vali Topaca TRT Haberin Canlı Yayın Konuğu Oldu

0
108

vali topaca2Hatay Valisi Ercan Topaca, TRT Haber kanalında yayınlanan “Özel Gündem” programına dün sabah saat 08.30’da canlı yayın konuğu olarak katıldı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Önceki gün düşen milliyeti belirsiz savaş uçağından kopan parçaların neden olduğu hasar ile ilgili olarak konuşan Vali Topaca; “Şu an itibariyle Yayladağı ilçemizde 2 yaralı vatandaşımızda hafif yaralanma ve bazı araçlarda da ufak hasarlar olduğunu tespit ettik. Bunun dışında konu ile ilgili paylaşabileceğimiz herhangi bir bilgiye sahip değiliz” dedi.

Bayır Bucak Türkmen bölgesinde yaşanan son gelişmeler hakkında da bilgiler veren Vali Topaca; “Son bir haftadır yaşanan çatışmalardan dolayı bize gelen toplam yaralı sayısı 57’dir. Bunların da büyük çoğunluğu Ö.S.O. kontrolündeki bölgelerden geldiler. Bunlardan sadece 2’si  Türkmen. Yüzyıllardır yaşadıkları toprakları, doğup büyüdükleri yurtları olarak gördükleri yerleri savunan Türkmenlerin kendi ifadeleri, Türkiye tarafına geçmek gibi bir taleplerinin olmadığı yönünde. Orayı ne olursa olsun terk etmeyeceklerini dile getirdiklerine şahit olduk. Son bir haftadır milletimizin gösterdiği sahiplenme neticesinde yapılan yardımlardan dolayı da gayet memnun ve minnettar olduklarını söylediler.

vali topaca3

Milletimizin herhangi bir çağrı ya da talep olmadan verdikleri yardımlar sivil toplum kuruluşları, Kızılay ve AFAD tarafından koordineli olarak Türkmen kardeşlerimizin barınma, gıda ve tıbbî ihtiyaçları talep doğrultusunda yeteri ölçüde karşılanmaktadır. Bu vesileyle milletimize, sivil toplum kuruluşlarına ve kamuoyuna yardım toplama ve gönderme konusundaki hassasiyetlerinden dolayı şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Türkiye fazlasıyla insanî görevini ve sorumluluğunu yerine getirmektedir. Sorun çözülünceye kadar da bu böyle devam edecektir.

Olası bir göç durumunda oluşacak insani ihtiyaçları karşılamak üzere Güveçci Mahallemizde yaklaşık 300 dönümlük bir arazide, ihtiyaca binaen kademeli olarak bir çadır kent kurmak için alt yapı çalışmalarına başladık. Savaş sebebiyle ülkemize sığınmış olan ve gelecekte buna ihtiyaç duyacak olan herkesi ırk, inanç veya herhangi bir ayrım yapmaksızın kabul etmek, onların ihtiyaçlarını karşılamak devletimizin bir politikasıdır. Biz de bu çerçevede hazırlıklarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here