Vakıfköy Mesrop II. Kültür Merkezine Görkemli Açılış

0
547

Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı Köyünde, Vakıfköy Mesrob II. Kültür Merkezi cemaatin hizmetine açıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen açılışa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Episkopos Sahak Maşalyan, Ermeni din adamları Dikran Gülmezgil, Hayk Aslanyan, Erol Ergan, Mihran Unikyan, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan, Samandağ Rum Ortodoks Kilisesinin Pederleri Dimyan Yakupoğlu ve Trifon Yumurta, İskenderun Ermeni Kilisesi Vakıf Başkanı Garbis Kısadur ile Samandağ ve çevre illerden Ermeniler katılım gösterdi.

Vakıfköy Mesrob II. Kültür Merkezinde, toplantı salonunun yanı sıra, reçel imalathanesi, misafirhane, lojman ve bir de müze salonu bulunuyor.

Açılış töreninde konuşan Vakıflı Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Vakıfköy Mesrob II. Kültür Merkezinin hayata geçirilmesi için emeği geçen herkese teşekkür etti. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de ortak yaşam kültürünün önemine değinerek, Kültür Merkezinin hizmete geçmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Başkan Nehir, bu merkezlerin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Samandağ Vakıflı Köyü’nde Patrik Mesrob Kültür Merkezinin Ermeni cemaatine ve Hatay halkına hayırlı olmasını diledi. Hatay il Müftüsü Hamdi Kavilioğlu da kültür merkezinin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Vakıfköy Mesrob II. Kültür Merkezinin açılışı sonrası, Kutsal Haç Bayramı da Vakıflı Köyü Ermeni Kilisesinde düzenlenen görkemli bir ayinle kutlandı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here