Payas’ta Azerbaycan Rüzgarı

0
203

‘Tek millet iki devlet’ konulu bir konferansa katılmak için Hatay’da bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Payas Belediyesi tarafından Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde ağırlandı. Hukuk mezunu, tıp doktoru, yazar, şair, gazeteci ve Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, hayran kaldığı Payas’ta oldukça duygulu anlar yaşadı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldız eşliğinde Payas Belediyesince ağırlanan Ganire Paşayeva, önce Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi İmaret Bölümü’nde şerefine verilen yemeğe katıldı. Yemekten sonra Payas’ın tarihi ve coğrafik güzellikleri gezdirilen Paşayeva, külliyenin esnaflarıyla sohbet ederken, fotoğraf çektirmeye gelen gelin ve damat ile de yakından ilgilendi.

Ülkesinde 20’nin üzerinde kitabı yayınlanan Paşayeva’nın, ülkemizde kaleme aldığı ve dilimizde yazdığı iki şiir kitabı daha bulunuyor. Ganire Paşayeva özellikle Ermenistan’ın Karabağ İşgali ve Hocalı Katliamına karşı sert çıkışları ve söylemleriyle tanınıyor.

Güzel, sevimli ve sempatik oluşunun yanı sıra Türkiye sevdalısı olan ve ulusal medyamızda çok sık yer aldığı için aşina olduğumuz bir yüz olan Paşayeva, Payas’tan oldukça etkilendi ve güzel duygularla ayrıldı.

Ap Üyesi Azeri Milletvekili Bayazid-İ Bistami Türbesini Ziyaret Etti

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ayrıca Kırıkhan’ın manevi şahsiyetlerinden Bayezid-i Bistami Hz.Türbesini de ziyaret etti. Avrupa Parlamentosu Üyesi Azerbaycan Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva ve MKÜ Göğüs Cerrahi Anabilim Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Bayezid-i Bistami Hz.Türbesini ziyaret ederek dualar ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here