Ünsal; “Hukuksal ve Örgütsel Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

0
126

egitim-sen-aciklama13Eğitim Sen İskenderun İlçe Milli Eğitim Binası Önünde Toplandı

Eğitim-Sen İskenderun Şube Müdürü Mustafa Ünsal ve sendika üyeleri İskenderun İlçe Milli Eğitim binası önünde toplandı. Kanun Hükmünde Kararnamelerle açığa alınan ancak FETÖ terör örgütü ile bağlantısı bulunmayan öğretmenlerin göreve dönmeleri için itiraz dilekçeleri hazırladıklarını ifade eden Ünsal, hazırladıkları dilekçeleri İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ileteceklerini yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu.

18 milyon öğrenci, 1 milyona yakın öğretmenin, ihraçlar ve açığa almalar nedeniyle büyük bir belirsizlik ve kaos ortamında eğitim öğretim yılını karşıladığını söyleyen Ünsal; “19 Eylül 2016 tarihi, bu anlamda sadece okulların açılmasını değil, toplumun geniş bir kesiminin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin doğrudan etkileneceği ağır sorunlarla karşı karşıya kalacağı yeni dönemin başı oldu. Hükümetin 28 bin öğretmeni kendisini savunma hakkı bile vermeden, sorgusuz, sualsiz bir şekilde ihraç etmesi, ardından tamamına yakını sadece sendikal eylemleri nedeniyle 11 bin 301 öğretmenin hukuksuz bir şekilde açığa alınması, 1 milyonu aşkın öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına öğretmensiz başlaması anlamına gelmektedir” dedi.

egitim-sen-aciklama14

Bazı il ve ilçelerde bulunan okullardaki öğretmenlerin büyük bölümünün tamamen keyfi kararlarla açığa alındığını öne süren Ünsal, bunun öğrencilerin eğitim hakkının engellenmesi, öğrencilerin öğretmensiz, öğretmenlerin öğrencisiz bırakılması anlamına geldiğini savundu. Ünsal; “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında siyasi iktidar kamuda darbecilerle mücadele iddiasıyla geniş bir “cadı avı” başlatmıştır. En yetkili ağızlardan dillendirilen At izinin it izine karıştığı gerçeği bu gün hayata geçmiştir. İllerde hazırlanan ve eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini dağıtmayı hedefleyen açığa alma listelerinin ilan edildiği 8 Eylül’den itibaren mücadeleci eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler örnek bir dayanışma sergilemiş, yapılan eylemler, basın açıklamaları ve oturma eylemleri sonucunda ilk olarak Tunceli’de açığa alınan eğitimcilerin büyük bölümü görevlerine iade edilmiştir. Görevine iade edilmeyen 85 üyemizin haklarındaki soruşturmanın sürdüğü açıklanmıştır. Eğitim Sen olarak haksız yere açığa alınan tek bir üyemiz kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir” diyerek açığa alınan öğretmenlerle ilgili protestolarının süreceğini vurguladı.

egitim-sen-aciklama15

Sendikal eylemler gerekçe gösterilerek yapılan açığa almaların tamamen yasa dışı olduğunu bir kez daha yineleyen Ünsal; “Milli Eğitim Bakanı tarafından kamuda öğretmen alımlarının bundan sonra “sözleşmeli istihdam” ve “sözlü sınav” üzerinden yapılacağını açıklaması, kamuda temel istihdam biçiminin sözleşmeli, güvencesiz istihdam olacağını göstermektedir. Yıllardır güvencesiz istihdama karşı mücadele eden, angarya çalışmaya, performans değerlendirmesine karşı çıkan eğitim emekçilerinin tamamen sendikal nedenlerle açığa alınmasındaki asıl amacın iş güvencesinin kaldırılmasına karşı örgütlü mücadeleyi zayıflatmak olduğu açıktır.

Gerek Eğitim Sen’in, gerekse üyesi olduğumuz KESK ve uluslararası sendikal örgütlerin Türkiye’de yaşanan ihraçlar ve açığa almalarla ilgili olarak başlattıkları girişimler sürmektedir. Haksız yere ihraç edilen, sendikal eylemler nedeniyle açığa alınan tüm eğitim emekçileri görevlerine dönene kadar bütün gücümüzle hem hukuksal, hem de örgütsel mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir. Bugüne kadar attıkları her adımda, aldıkları her kararda sadece siyasi tasarruflar üzerinden hareket edenler, hukuk önünde er ya da geç hesap vereceklerini ve yaptıkları zulmün yanlarına kalmayacağını çok iyi bilmelidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here